Denis Ducarme (MR) (Photonews)

Denis Ducarme (MR) (Photonews)

Binnenland politiek

Ducarme (MR): “Dedonder is politiek verantwoordelijk in zaak-Conings”

Pieter Van Berkel

Volgens Kamerlid Denis Ducarme (MR) is minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) “politiek verantwoordelijk” in de zaak-Conings. Dat zegt hij in La Dernière Heure.

Volgens Ducarme behoort een onderzoekscommissie tot de mogelijkheden. “De affaire-Conings/Dedonder is een staatsaangelegenheid”, klinkt het.

Volgens het MR-Kamerlid is Dedonder politiek verantwoordelijk in de zaak. “Als je met dit soort situaties te maken hebt, is er politieke verantwoordelijkheid”, zegt Ducarme. “In een vergelijkbare situatie in het tijdperk Dehaene, Martens, Verhofstadt zou de verantwoordelijke minister waarschijnlijk zijn ontslag hebben moeten indienen. We zullen zien wat er daarna gebeurt, maar als dit slecht afloopt, wat ik uiteraard niet wil, denk ik dat er politieke gevolgen zullen zijn.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

3 gedachten over “Ducarme (MR): “Dedonder is politiek verantwoordelijk in zaak-Conings””

  1. Net zoals Beke politiek verantwoordelijk is voor de vele doden in de woonzorgcentra. Net zoals De Block politiek verantwoordelijk is voor het vernietigen van de strategische stock mondmaskers. Waar was Ducarme(MR) toen met zijn vraag voor een onderzoekscommissie?

  2. Dedonder is onbekwaam, dat is een feit. Wat verantwoordelijkheid aangaat is heel de politieke klasse verantwoordelijk. Het mismanagement en onder financiering van Defensie sleept al decennia aan. Voeg daar de afwezigheid van psychische begeleiding bij van de militairen op buitenlandse missies dan heb je al een hele klus. Minstens zo erg zijn de leugens en de valse verklaringen die de politici afgelegd hebben in de zaak Conings. Hij werd voorgesteld als een gevaarlijk terrorist. Ze hadden raket launchers in zijn auto gevonden. Het bleken demonstratiemodellen te zijn. Trouwens een raket launchers zonder raketten is waardeloos. Wow. Er was een booby trap die geen booby trap bleek te zijn. Hij bleek 2 uren in de nabijheid van de woning van Van Ranst te hebben rondgehangen. Weer een leugen. In het begin van de operatie werd opgedragen JC te liquideren. Toen blijkt dat er toch heel sympathie was voor JC werd dit weer ontkend. JC vertegenwoordigt heel het ongenoegen in de maatschappij tegen de vertegenwoordigers van de overheid en haar acolieten zoals Van Ranst.

Plaats een reactie

Delen