Tom Van Grieken en Egbert Lachaert. Foto Photonews.

Tom Van Grieken en Egbert Lachaert. Foto Photonews.

Uncategorized

Egbert Lachaert reageert op Voorpost-vonnis en haalt daarbij uit naar Vlaams Belang

/

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert heeft gereageerd op het controversiële vonnis waarin Voorpost-leden veroordeeld werden voor het dragen van een spandoek met opschrift ‘Stop islamisering’. “Pronken met vrije meningsuiting terwijl jouw mensen dagelijks collega’s, journalisten e.a afdreigen/belagen, waardoor velen niets meer durven zeggen over jou: pak dat eens aan, Tom”, aldus Lachaert tegen Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.

Gisteren werden vier leden van de nationalistische beweging Voorpost veroordeeld voor het aanzetten tot discriminatie, haat en geweld jegens de moslimgemeenschap omdat ze tijdens een betoging een spandoek met ‘Stop islamisering’ droegen. De voorzitter van Vlaams Belang en N-VA reageerden afkeurend op dat vonnis, dat volgens hen een inbreuk is op de vrijheid van meningsuiting, maar een reactie van de andere partijvoorzitters bleef uit.

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken richtte zich daarom rechtstreeks tot Egbert Lachaert, partijvoorzitter van de liberalen. “Ik roep collega Egbert Lachaert op om dit Voorpost-vonnis, in de liberale geest van Voltaire, publiekelijk af te keuren en zijn plannen om nog meer censuurwetten door het parlement te jagen, definitief op te bergen”, aldus Van Grieken.

Ondanks het feit dat Open Vld gisteren aan onze redactie liet weten “geen commentaar” te willen geven, deed Lachaert dat nu dan toch. “Tegen een vonnis kan je beroep aantekenen”, reageerde Lachaert op Van Grieken. “Als jurist zou ik dat zelfs adviseren in dit geval Maar pronken met vrije meningsuiting terwijl jouw mensen dagelijks collega’s, journalisten e.a afdreigen/belagen, waardoor velen niets meer durven zeggen over jou: pak dat eens aan, Tom.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




5 gedachten over “Egbert Lachaert reageert op Voorpost-vonnis en haalt daarbij uit naar Vlaams Belang”

  1. “journalisten e.a. afdreigen/belagen.
    Lachaertje is waarschijnlijk de gebeurtenissen bij et satirische blad ’t Scheld vergeten.
    Lachaertje is een jurist van 1 cent. Voor de rest is hij een typische Open VLD dictator zoals Verhofstadt, Somers, Tommelein…

  2. Ik weet niet welke kranten meneer Egbert Lachaert leest, anders zou hij weten dat zijn beschermeling, Bart Somers, een notoir islamist vermoed ik, vier mensen, van Voorpost, heeft laten oppakken en opsluiten in een politiecel. In plaats van de dialoog koos, de liberale politicus Bart Somers, voor intimidatie en machtsmisbruik. Alsof deze pesterijen niet voldoende waren heeft de groot-vizir van Mechelen vervolgens zijn slachtoffers aangeklaagd bij het Mechelse parket. Bart Somers duldt geen verzet noch kritiek op de islamisering van onze samenleving, dat is nu wel duidelijk voor iedereen. Dus is hij van oordeel dat imans de levenswandel van eenieder mogen bepalen conform de voorschriften van de koran, naar analogie met de theocratische staat Iran. In onze grondwet staat dat censuur verboden is, maar liberale (OVLD) excellenties in de Wetstraat en de Vlaamse regering oefenen, naar verluidt; ondertussen zonder gêne druk uit op de media, inclusief op de sociale media, om autocensuur af te dwingen.

  3. Ach, ovld is aan zen laatste stuiptrekkingen bezig. De stront wordt opgekuist door de mestkevers, zij maar gerust, er zal weinig of niets meer van overblijven van deze flutpartij.

  4. Een stem op het VB is geen foertstem, is geen extremistische stem, het is een “help ons”-kreet-stem. Wij voelen feilloos aan dat dit Vl. geen toekomst meer biedt aan onze kleinkinderen als dit beleid niet wordt bijgestuurd. We leven in een ondergaand zichzelf vernietigend Europa.

Plaats een reactie

Delen