De Turkse president Erdogan. Foto Shutterstock

De Turkse president Erdogan. Foto Shutterstock

Uncategorized

Erdogan: “Moslims in Europa worden bijna dagelijks door racistische fascisten aangevallen”

Simon Segers

De Turkse president Erdogan is van mening dat de ‘islamofobie’ in Europa sterk aan het toenemen is. Hij wijst vooral met de vinger richting Frankrijk. De relaties tussen Turkije en onze zuiderburen lijden onder de strijd die president Macron voert tegen de politieke islam.

“Het virus dat ‘islamofobie’ heet is even gevaarlijk als het coronavirus en het verspreidt zich snel, voornamelijk in Europese landen”, zei de Turkse president. “Europa, waar vandaag 35 miljoen moslims wonen, waaronder zes miljoen Turken, wordt steeds meer een openluchtgevangenis voor onze broeders en zusters.” Erdogan vervolgt dat het moslim zijn volgens hem in vele landen, voornamelijk Frankrijk, al voldoende is om gediscrimineerd te worden. Vooral vrouwen met een hoofddoek zijn “de grootste slachtoffers van deze golf van haat in Europa”.

Emmanuel Macron

Erdogan verwees ook naar een debat tussen de Franse minister van Binnenlandse zaken Gérald Darmanin en Marine Le Pen, de voorzitster van Rassemblement National. Tijdens dit debat shockeerde Darmanin zowel de kijkers als Le Pen door haar te verwijten te soft te zijn betreffende de islam. De uitspraken van de minister maken waarschijnlijk deel uit van Macrons strategie om de ‘rechtse kiezer’ aan te trekken in het kader van de presidentsverkiezingen volgend jaar. De Franse president wil met nieuwe wetgeving de ‘politieke islam’ te bestrijden. Deze nieuwe wind zet duidelijk druk op de Frans-Turkse relaties.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

10 gedachten over “Erdogan: “Moslims in Europa worden bijna dagelijks door racistische fascisten aangevallen””

  1. Wanneer moslims gediscrimineerd worden in Europa, wat belet hun dan terug te keren naar moslimlanden buiten Europa waar ze niet gediscrimineerd worden? Want ze horen hier niet thuis. Dat werd hen al in 732 diets gemaakt door Karel Martel. Dus: wegblijven uit het discriminerende continent.

  2. Hoe zou dat komen, wel heel eenvoudig, geimporteerde moslim zijn met medewerking van links groende wereld verberteraars zijn onze beschaving aan het dood maken en hun dictoroale wil aan het opleggen. De doorsnee Europeaan, Vlaming, Belg Fransman wil daar niet van weten.

  3. “Racistische” ? Sinds wanneer zouden moslims dan een aparte etnie zijn ? Een moslim uit Sudan, de Maghreb en Maleisië behoren toch overduidelijk tot 3 verschillende entnies, dat is de visu constateerbaar voor wie geen PoCo-censuur paardenbril
    torst !

  4. Islamofobie of bang zijn voor de Islam is aanwezig in gans Europa, zeker als we zien waartoe het “geloof van de vrede” instaat is. En dit niet alleen in het Midden-Oosten en Afrika, maar in gans de wereld. Overal waar zij zich vestigen zijn er problemen. Dus stop de import.

  5. Zolang men niet de moed heeft om Diyanet moskeeën te verbieden, zal deze Turkse haatpredikerij enkel toenemen. Onze laffe burgemeesters (Gent en Antwerpen) gaan dit wel vergoeilijken. Ook BDW begint stilaan groen uit te slaan.

  6. Heel het midden oosten ligt al jaren in puin . Ze kunnen de ingenieurs, dokters, advocaten en andere specialisten heel goed gebruiken die hier nu van het OCMW leven. Vertrek, ze zullen u ginder dankbaar zijn en wij ook.

  7. Vraag mij af hoe het komt dat het aantal christenen in Turkije van 30% van de bevolking begin 20ste eeuw gedaald is naar 0,14%. Wetende dat de christenen vooral Armeens zijn verklaart misschien al veel.

Plaats een reactie

Delen