Ylva Johansson, Eurocommissaris voor Binnenlandse Zaken en lid van de Zweedse Sociaaldemocraten -Foto: Shutterstock

Ylva Johansson, Eurocommissaris voor Binnenlandse Zaken en lid van de Zweedse Sociaaldemocraten -Foto: Shutterstock

Uncategorized

Europese Commissie wil dat lidstaten meer migranten opnemen na enorme toestroom op Italiaans eiland Lampedusa

Niels Geerinck

In een oproep aan de Europese lidstaten laat de Europese Commissie zich uit over de toename van migranten op het Italiaans eiland Lampedusa. Zo riep eurocommissaris Ylva Johansson op om “solidariteit” te tonen met Italië.

Het Italiaans eiland Lampedusa kreeg de afgelopen 24 uur met een heuse instroom aan migranten te maken. Meer dan 2.000 mensen kwamen er aan op het kleine eiland. Er vond dit jaar al een verdriedubbeling van het aantal migranten op het eiland plaats. Dit jaar arriveerden er zo’n 12.900 in totaal. “Ik besef dat dit moeilijk is tijdens een pandemie, maar we kunnen dit aan. Het is tijd om ‘solidariteit’ te tonen tegenover Italië”, aldus eurocommissaris Ylva Johansson.

“Steunen doormiddel van relocatie”

De Europese Commissie is begonnen met onderhandelingen met de Europese lidstaten. Volgens Johansson dient de Europese Unie nu volop in te zetten op ‘relocatie’ van de migranten. “Wanneer we die omvangrijke aantallen mensen zien aankomen in een heel korte tijd, dan is er nood aan solidariteit met Italië. Ik roep andere lidstaten op om te steunen met relocatie”, zo zegt ze.

Migratiepact

Om de ‘relocatie’ van migranten doorheen de Europese Unie ‘vlotter’ te laten verlopen, wil Johansson ijveren voor de finale goedkeuring van het migratiepact in de Commissie. Ook volgens VN-commissaris Filippo Grandi is het pact ‘nodig’ om de toestroom aan migranten te kunnen beheersen. “We spreken over aantallen die zeer beheersbaar zijn”, aldus Grandi.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

7 gedachten over “Europese Commissie wil dat lidstaten meer migranten opnemen na enorme toestroom op Italiaans eiland Lampedusa”

  1. Linea directa manus militair terugbrengen naar de kust van Noord-Afrika. In Griekenland zal best ergens een (oude) Ferry te huur zijn om de korte overtocht richting het lekker warme zuiden te ondernemen. Op Lampedusa en aan boord kunnen ze water, brood en een kippenbout nuttigen. Alvast smakelijk en een goede terugkeer naar huis. De groeten van Herberg West-Europa, waar op de voordeur al vele jaren het bordje “Vol is Vol!” hangt…

  2. “We spreken over aantallen die zeer beheersbaar zijn” volgens Grandi.
    Enkele maanden terug had mevrouw Ylva Johansson het nog over anderhalf miljoen gewenste migranten per jaar voor de EU: “we need them because we are an aging society” – we hebben ze nodig omdat we een verouderende samenleving zijn.
    De EU blijft dus voorstander van open grenzen en een onbeheersbare toevloed van migranten.

  3. De ene pandemie is nog niet eens bedwongen of de volgende dient zich reeds aan!Als de verkozenen en het personeel van de EU nu eens het goede voorbeeld gaven en elk een paar vluchtelingen thuis opnamen en er juridisch voor verantwoordelijk werden gesteld,dat zou pas een teken van solidariteit zijn!

  4. Misschien moeten we al die invasieve illegalen een papiertje bezorgen in het Arabisch, het Somalisch, het Linguala en het Jakamakanees met het adres erop van de leden van de ‘Europese Commissie’ en met de tekst dat ze welkom zijn in de villa’s van die Gutmenschen. Ylva Johansson kan alvast vier jonge Somaliërs in haar bed te slapen leggen.

  5. Zo zie je dat gelijk wie ook maar één voet illegaal op EU bodem zet een “win for life” ticket aangeboden krijgt. Als men de EU waarden helemaal op de schop wilt, enerzijds door economische gelukszoekers en jihadi tuig alle voordelen te geven waar mensen die 45j voor gewerkt hebben en minder krijgen en anderzijds door olie op het extreem rechtse vuur te blijven kappen, dan zullen de Franse officieren sneller gelijk krijgen dan we denken. Hoe zelfvernietigend kan een maatschappij zijn, puur omdat het een ver van hun bed show is voor deze Eu graaiers die per se politiek correct willen zijn, te koste van hun eigen mensen. Wat een walgelijk schouwspel.

Plaats een reactie

Delen