De wortels van de hedendaagse 'culture wars'

Joe Biden. Shutterstock

Uncategorized

Federale regering stelt versoepelingsplan voor

Niels Geerinck

Afgelopen weekend kondigde Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) het versoepelingsplan van de Vlaamse regering al aan. Vandaag werd hetzelfde gedaan door de federale regering. Het plan zal dinsdag worden besproken tijdens het Overlegcomité.

Het federaal plan kwam al meermaals op de onderhandelingstafel te liggen van het kernkabinet. Het plan werkt volgens ‘scharnierdata’ om mogelijke versoepelingen toe te staan. Er zal een systeem van ‘drempels’ worden gebruikt. Versoepelingen zijn dan mogelijk wanneer er een drempel is gehaald.

Volgens het plan zal er ook rekening gehouden worden met de vaccinatiegraad van 18-plussers (60 procent tegen begin juli en 70 procent tegen eind juli). Het verschil met het plan van Vlaams minister-president Jan Jambon ligt vooral rond timing. Volgens het Vlaams plan mag de horeca op 1 juni ook binnen openen. Volgens het federaal plan van premier Alexander De Croo (Open-Vld) is dat op 9 juni.

Over het coronapaspoort heerst er momenteel nog heel wat onduidelijkheid.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “Federale regering stelt versoepelingsplan voor”

  1. Frank Vandenbroucke moet aftreden.Het is een onruststoker.De ene coronablunder na de andere en die zegt dat gewone belgische burger de gevolgen van de sancties tegen Rusland er maar bij moet nemen.Hij zal in het in zijn portemonnee alvast niet voelen.Straks breken er nog onlusten uit in Brussel.Het enige wat er nog mogelijk is op het moment om de regeringspartijen het moeilijk te maken is dat de lokale burgemeesters en electorale aanhang( met een politiek mandaat) van de trado’s de kopstukken het zodanig moeilijk maken dat er vervroegde verkiezingen komen.Want die zijn het ook beu!

Plaats een reactie

Delen