N-VA in Wallonië doet denken aan Toon Van Overstraeten

Bart De Wever. Photonews

Uncategorized

Finse oud-minister aangeklaagd voor haatspraak

Sonja Dahlmans

Fins oud-minister en parlementslid Päivi Räsänen wordt aangeklaagd voor onder andere haatspraak. Zij kan mogelijk zes jaar gevangenisstraf opgelegd krijgen, twee jaar voor elk vergrijp.

Päivi Räsänen, voormalig voorzitter van de christendemocraten in Finland, wordt aangeklaagd voor uitspraken die zij deed in 2004 aangaande haar ideeën over het huwelijk. Die stonden in een pamflet dat werd uitgedeeld aan het publiek. Ook deed zij hieromtrent uitspraken tijdens een televisieoptreden in 2018. Sinds 2019 was zij onderwerp van een politieonderzoek.

In het eerder genoemde pamflet stonden opmerkingen over hoe zij het huwelijk ziet. De politie concludeerde destijds dat er geen sprake was van haatspraak, maar de openbaar aanklager heeft de zestien jaar oude zaak nu heropend. In het tv-optreden verbleef een journalist één dag en nacht bij haar thuis. In het interview bespraken ze de religieuze overtuigingen van de politica. Nog onderdeel van de aanklachten is een tweet van Räsänen uit 2019. Daarin citeerde zij uit het Bijbelboek Romeinen 24:27. Hierin worden homoseksuele relaties afgekeurd.

De politica staat bekend om haar traditioneel christelijke opvattingen omtrent het huwelijk, abortus en euthanasie. Zij is sinds 1995 lid van het Finse parlement.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

6 gedachten over “Finse oud-minister aangeklaagd voor haatspraak”

  1. Haat spraak is één van de instrumenten van het nieuwe “woke” totalitarisme. Indien we dit concept in een wet laten gieten, is het voorgoed gedaan met onze vrijheden.

  2. Wat een Woke-onzin weer daar bij die vanouds politiek correcter dan politiek-correcte Scandinaviërs. Dan kunnen ze ook een groot aantal inwoners van Nederland wel arresteren, daarbij vallen de opinies van deze brave Finse dame nog in het niet. Zoals schrijver dezes, een Vrolijk Orthodox Christen (gereformeerd en voorzien van een mooie nieuwe zwarte hoed).

  3. Blijkbaar is de vrijheid van meningsuiting daar ook een taboe. Je mag tegenwoordig in heel de wereld maar in één richting meer denken. Wat een schande.

  4. Deze dame dreigt dus voor de nieuwe doodzonde ‘haatspraak’ het slachtoffer te worden van ‘haatrechtspraak’, waarbij al wie niet’ woke’ is aan de schandpaal wordt genageld.

Plaats een reactie

Delen