Franse politie. Foto Shutterstock.

Franse politie. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Frans gerecht verdenkt drie neonazi’s van geplande terreuraanslag

Ruben Notteboom

Het Frans gerecht stelt 3 van de 6 leden van een neonazistische groep in verdenking van samenzwering en het plannen van een aanslag. De 3 verdachten zitten momenteel in voorlopige hechtenis. Ze waren betrokken in de groepering Honneur et nation. Daarnaast hadden ze banden met de beruchte Rémy Daillet.

Het gaat om een 29-jarige man, een 53-jarige vrouw en een 56-jarige man. De onderzoeksrechter van Parijs heeft ze aangehouden en in verdenking gesteld van criminele terroristische samenzwering. De 3 andere leden van de groep, twee mannen en een vrouw, werden dinsdag ook opgepakt maar zijn vrijgelaten.

Alle 6 aangehouden, maar 3 alweer op vrije voeten

Ze werden aangehouden in Doubs en Bas-Rhin, twee Franse departementen. De aanhoudingen vonden plaats in het kader van een opsporingsonderzoek van de groepering Honneur et nation, eer en natie.

De groep zou naar verluidt een aanslag hebben beraamd. Het vermoedelijke doelwit was een vrijmetselaarsloge. De concrete plannen lagen nog niet op tafel, maar volgens het gerecht waren de leden bezig met opzoekingswerk over explosieven. Daarnaast waren ze de mogelijke doelwitten al aan het verkennen.

Neonazi’s hadden banden met Rémy Daillet

De verdachten hadden banden met Rémy Daillet. Hij is een bekende Franse complotdenker die zich schuilhoudt in Maleisië. Hij werd bekend door zijn uitspraken tegen vaccins en 5G. Maar vorige maand bereikte hij de media in alle hoeken van het land. Hij was namelijk betrokken bij de ontvoering van een 8-jarig meisje, Mia.

Wie is Rémy Daillet-Wiedemann?

Vanuit Maleisië droomt hij ervan om het Franse staatsapparaat omver te werpen. Hij is zeer open over hoe hij dat zal doen. Op zijn website heeft hij een gedetailleerde beschrijving gepubliceerd van hoe dat zal gebeuren en waarom. Hij probeert ook een achterban te rekruteren.

Hij gelooft dat, eenmaal de overheid en de president verjaagd is, er een einde zal komen aan chemtrails, belastingen, massavaccinaties, 5G en flits­palen. Zelf beweert hij dat hij een leger van volgelingen heeft, meer dan tienduizend wakkere mensen, die klaar staan om het Élysée binnen te vallen.

Internationaal aanhoudingsbevel

Er loopt een internationaal aanhoudingsbevel tegen Rémy Daillet-Wiedemann. Zijn theorieën overtuigden een moeder om haar dochter te laten ontvoeren. Hij betaalde daar 3.000 euro voor. Drie ontvoerders sloegen toe en wisten het slachtoffer met succes mee te nemen. Blijkbaar geloven ze in een internationaal pedofilienetwerk en met de ontvoering hoopten ze het meisje te redden. Ze waren daarnaast ook een aanslag aan het plannen op enkele vaccinatiecentra.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

1 gedachte over “Frans gerecht verdenkt drie neonazi’s van geplande terreuraanslag”

  1. Men schrijft nooit “Land X of politie verdenkt 3 moslims van …” nochtans ook een groep met denzelfde (verplichte) denkwijze, regeltjes tov andersdenkenden, …

Plaats een reactie

Delen