Wybren van Haga. Foto Photonews

Wybren van Haga. Foto Photonews

Uncategorized

FvD-fractie splitst in Nederlandse Tweede Kamer

Wijnand Meeus

Wybren van Haga splitst zich samen met twee andere Kamerleden van de Forum voor Democratie-fractie in de Nederlandse Tweede Kamer. Hij zal samen met Hans Smolders en Olaf Ephraim een zelfstandige fractie vormen.

Op Twitter laat van Haga weten dat het besluit in overeenstemming en in goede harmonie is genomen met de FvD-fractie. “In de afgelopen tijd is er binnen de fractie van FvD een verschil van inzicht ontstaan over de manier waarop politiek bedreven wordt”, klinkt het ook nog in het persbericht. Wel benadrukken ze dat ze het oorspronkelijke verkiezingsprogramma van FvD zullen blijven volgen bij hun Kamerwerk. “Het belang van alle Nederlanders staat nog steeds op de eerste plaats.”

(Lees verder onder de tweet)

Ook FvD reageert op Twitter met een persbericht. Daar zeggen ze het vertrek te betreuren ‘maar dat hun beslissing hen uiteraard vrij staat’. “Juist in deze tijd, waarin Forum voor Democratie de enige echte oppositiepartij is in de Tweede Kamer is en de enige brede stem tegen het huidige verwoestende kabinetsbeleid, zou gezamenlijk optrekken onder één naam, wat ons betreft, altijd een betere keuze zijn geweest, in het belang van ons land, onze leden en onze kiezers”, schrijft de partij.

(Lees verder onder de tweet)

Daarom kondigen ze ook aan constructief te willen samenwerken met Wybren van Haga, Hans Smolders en Olaf Ephraim. “Dat zijn we verplicht aan onze achterban en onze idealen, maar vooral aan een land dat hunkert naar een solide oppositie.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “FvD-fractie splitst in Nederlandse Tweede Kamer”

  1. Van Haga, die eerst de VVD werd uitgezet, zocht tijdelijk aansluiting bij Thierry Baudet’s FvD en is nu weer vertrokken, zeker van z’n Kamerzetel. Bij sommigen gaat het alleen maar om het pluche en de duiten, en daarna om het wachtgeld…

Plaats een reactie

Delen