De Schelde in Oudenaarde. Foto Shutterstock

De Schelde in Oudenaarde. Foto Shutterstock

Uncategorized

Gaybashing in Oudenaarde op dag tegen homohaat

Simon Segers

In Oudenaarde vond gisteren, op de Dag tegen Homo- en Transfobie, een geval van gaybashing plaats. Enkele jongeren sloegen een jongen in elkaar en gooiden een regenboogvlag in de Schelde.

Een groep van een viertal jongeren viel gisteren in Oudenaarde een jongen aan op straat, waarbij het slachtoffer werd geschopt en geslagen. Een van de daders filmde het hele gebeuren en plaatste de beelden op Instagram. Het gaat om A.Z., een 16-jarige van Marokkaanse afkomst. Hij tagde ook een Tsjetsjeense jongen in het bericht. Tijdens de aanval riepen de jongeren zaken als ‘Allahu akbar’ en ‘kankerhomo’. Op andere beelden, die ook door A.Z. werden gedeeld, is te zien hoe de jongeren erna een regenboogvlag lostrekken en in de Schelde gooien.

Twee verdachten opgepakt

De daders zijn ondertussen opgepakt. Marnic De Meulemeester (Open Vld) is de burgemeester van Oudenaarde en reageerde bij HLN: “Oudenaarde is een gastvrije en verdraagzame stad, zulke daden horen hier niet thuis. De lokale politie heeft gisteren accuraat opgetreden en de daders kunnen identificeren.” De burgemeester vervolgde dat twee daders zijn opgepakt en reeds vandaag worden voorgeleid door het parket.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

8 gedachten over “Gaybashing in Oudenaarde op dag tegen homohaat”

  1. Het is niet omdat die jongen homoseksueel is, dat die Marokkanen hem mochten slaan. Ook al zullen ze inroepen dat ze het deden uit religieuze motieven, dat hij door zijn verschijning en zijn vlag hen provoceerde, valt hun wangedrag nimmer goed te praten. Wanneer ze hier problemen hebben met holebi’s, moeten ze maar terugkeren naar hun land van oorsprong. Of zijn daar soms geen mensen om te ‘gaybashen’ in Allahs naam? In elk geval kunnen de linksen nu niet zeggen dat het een rechtse extremist van het VB was.

  2. Dat gespuis zou onmiddelijk terug naar het landvan herkomst moeten getuurd wordn Dat zou een wet moeten zijn die immigranten moeten ondertekenen ,anders geen asiel Meer van dat soort hieven we hier niet

  3. Even de nieuwssites van de regimepers nagekeken. Ook al is de identiteit van de gaybashers blijkbaar gekend toch heeft de regimepers het zoals gewoonlijk over ‘jongeren’. Geliefkoosd woordgebruik van deze leugenpers om te verbloemen dat het gaat om moslimjongeren. Grote pech voor de leugenpers en het woke wereldje dat de overlast en het geweld bijna altijd van hun troetelkindjes de moslimjongeren komt. Nu zijn ze als het ware verplicht om alles zoveel mogelijk toe te dekken of onder de mat te vegen teneinde het Vlaamse ‘voetvolk’ niet op ‘slechte gedachten’ te brengen in het stemhokje. De poco pers zou bijna gaan smeken dat ook de ‘xenofobe’ rechts ‘extremisten’ eens geweld zouden plegen want dan zouden de poco redacties pas uit hun schelp kunnen komen en de dingen eens echt bij naam en toenaam durven en kunnen benoemen.

Plaats een reactie

Delen