Geen granaataanslag wel vuurwerkexplosie schrikt bewoners Antwerps flatgebouw

Foto: Politie Antwerpen. Twitter.

Uncategorized

Geen granaataanslag wel vuurwerkexplosie schrikt bewoners Antwerps flatgebouw op

Kristof Luypaert

De bewoners van een appartementenblok aan de Van Immerseelstraat, vlakbij het Mediaplein in Antwerpen, zijn woensdagnacht opgeschrikt door een het geluid van een stevige explosie. Eerst vreesde men voor een granaataanslag. De Van Immerseelstraat bevindt zich in een joodse buurt, vlakbij het centraal station. Na onderzoek sluit de Antwerpse politie die piste uit. Wellicht is de knal veroorzaakt door vuurwerk.

Bij aankomst van de politie bleek het glas van de voordeur van nummer 44 verbrijzeld. Niemand raakte gewond.

De melding kwam tussen 2 uur en 4 uur donderdagochtend bij de hulpdiensten. Een luide knal had de bewoners van het appartementenblok wakker doen schrikken.

De glazen deur van de inkomhal raakte daarbij zwaar beschadigd. De ontmijningsdienst DOVO en het labo kwamen ter plaatse voor onderzoek. Een woordvoerder bij de Antwerpse politie zegt dat het zeker niet om een granaat gaat. Wel heeft het er alle schijn van dat de knal veroorzaakt is door zwaar knalvuurwerk. Wie er achter het incident zit en wat zijn motief was, wordt nog onderzocht.

De politie die snel ter plaatse was beveiligde de omgeving. Helemaal zeker is men nog niet over de oorzaak van de explosie. Dat geldt ook voor de motieven van de daders. Of iemand of een bevolkingsgroep doel was van de actie is onduidelijk. Niemand raakte gewond. Het onderzoek loopt intussen verder. Mogelijk kan een analyse van de publieke camerabeelden meer informatie opleveren met betrekking tot de daders.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

1 gedachte over “Geen granaataanslag wel vuurwerkexplosie schrikt bewoners Antwerps flatgebouw op”

Plaats een reactie

Delen