Mathias De Clerq (Photonews)

Mathias De Clerq (Photonews) © Philip Reynaers / Photonews

Uncategorized

Gent gaat verbod op plexischermen op terrassen niet handhaven

Pieter Van Berkel

Burgemeester van Gent Mathias De Clerq (Open Vld) gaat het verbod op plexischermen op de horecaterrassen niet handhaven.

De Clerq is niet te spreken over het verbod, terwijl diens partijgenoot, minister van Justitie Vincent Van Quickenborne, vanmorgen net aangaf dat plexischermen niet toegelaten zijn. In het protocol tussen overheid en sector was wel nog sprake van plexischermen.

“Dit een dag voor de opening van de terrassen op uw bord krijgen is onbegrijpelijk”, zegt De Clercq. “We gaan daar nu niet op handhaven, maar gaan horeca-uitbaters de tijd geven om zich in regel te stellen.”

Sector reageert teleurgesteld

Horeca-uitbaters zijn vrijdag wakker geworden met een kater, zegt Horeca Leuven-voorzitter Kevin Vanderauwera. Volgens hem zullen velen van zich nu afvragen of het wel rendabel is om te kunnen openen

“Velen onder hen hebben inspanningen gedaan om plexiglas te installeren, want vorige keer mocht het wel”, zegt Vanderauwera. “Het spreekt voor zich dat de volksgezondheid op de eerste plaats komt, en we begrijpen wel dat het niet mag, maar deze aankondiging komt wel heel laat.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

2 gedachten over “Gent gaat verbod op plexischermen op terrassen niet handhaven”

Plaats een reactie

Delen