VRT. Foto Twitter

VRT. Foto Twitter

Uncategorized

Gerechtelijk onderzoek naar gesjoemel bij VRT

Wijnand Meeus

Een onderzoeksrechter werd aangesteld om mogelijk gesjoemel met contracten en overheidsopdrachten te onderzoeken bij de openbare omroep VRT. Dat schrijft De Tijd vandaag op gezag van het Brussels parket. Het Brusselse parket maakte in november bekend een opsporingsonderzoek te zullen voeren naar mogelijke wanpraktijken binnen de VRT, naar aanleiding van een vernietigend rapport dat Audit Vlaanderen uitbracht in oktober.

Het rapport werd oorspronkelijk opgemaakt na berichtgeving over malversaties bij de VRT. Hierdoor woedde er ook een ‘oorlog’ aan de top tussen CEO Paul Lembrechts en zijn nummer twee Peter Claes, de directeur Productie en Media. De inhoud van het rapport werd nooit vrijgegeven, omdat er commercieel gevoelige informatie in zou staan. “Maar wat in het rapport staat, kan in geen enkel bedrijf door de beugel”, klonk het bij de nieuw aangestelde CEO Frederik Delaplace toen de audit in oktober werd voorgesteld.

De onderzoeksrechter zal nu meer verregaande onderzoeksdaden kunnen stellen dan het parket. Hij moet zowel bewijzen tegen als voor alle betrokken partijen verzamelen, wat garanties biedt op een objectief onderzoek. “Het parket kan geen verdere informatie geven”, klinkt het bij woordvoerster Katrien Meulemans. Ook de VRT geeft momenteel geen commentaar.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

4 gedachten over “Gerechtelijk onderzoek naar gesjoemel bij VRT”

  1. Als voormalig bestuurslid van de BRT weet ik dat er zich in de kelders onder de toren op -3, alleen per lift bereikbaar met een speciale sleutel, een geheime privéclub bevindt waar directieleden, hun politieke vriendjes en BV’s geregeld orgiën houden. ’t Is maar dat de onderzoeksrechter het ook zou weten.

Plaats een reactie

Delen