Uncategorized

Gewapende man die hoofdkwartier CIA probeerde binnen te dringen neergeschoten

Wannes Neukermans

Een gewapende man is maandag door FBI-agenten neergeschoten na een urenlange confrontatie bij de toegangspoort van het CIA-hoofdkwartier bij Washington DC. Dat meldde de Amerikaanse federale politiedienst.

De politie maakte geen details over de identiteit van de indringer bekend. Hij wilde door de eerste poort rijden, maar beveiligingspersoneel hield hem tegen. Die probeerden hem urenlang tevergeefs ervan te overtuigen zich over te geven.

Vuurwapen en explosieven

In een verklaring van de FBI staat te lezen dat de persoon een vuurwapen naar boven haalde toen hij uit zijn voertuig kwam. Daarnaast beweerde de man ook explosieven bij te hebben, alvorens door FBI-agenten neergeschoten te worden. “De persoon is gewond geraakt en is voor medische hulp naar een ziekenhuis afgevoerd.” Volgens FBI-ambtenaren die met NBC spraken, was de persoon geestelijk gestoord en probeerde hij in het verleden al meermaals de CIA-campus binnen te raken.

De voorbije jaren is de beveiliging van het CIA-complex fors opgevoerd. In 1993 had een Pakistaanse man, Mir Aimal Kansi, nog twee medewerkers van de CIA doodgeschoten en drie anderen verwond toen ze in hun auto zaten te wachten om het complex binnen te rijden. Kansi ontsnapte naar Pakistan en werd pas vier jaar later gevonden en gearresteerd. Hij werd uitgeleverd aan de Verenigde Staten, waar hij werd veroordeeld voor moord en de doodstraf kreeg opgelegd. Hij werd in 2002 geëxecuteerd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

Plaats een reactie

Delen