Gouverneur Jos Lantmeeters sprak vanmiddag de pers toe in Maasmechelen.

Gouverneur Jos Lantmeeters sprak vanmiddag de pers toe in Maasmechelen.

Uncategorized

Gouverneur Lantmeeters: “Blijven zoeken tot we hem hebben”

Wim De Smet

De Limburgse provinciegouverneur Jos Lantmeeters zegt dat de zoektocht naar militair Jurgen Conings voortduurt “tot we hem hebben”. De gouverneur geeft ook aan dat er voor de Limburgers geen gevaar dreigt. “Ik ben helemaal niet ongerust.”

Lantmeeters sprak vandaag de pers toe aan de toegangspoort van De Salamander in Maasmechelen. Hij bevestigde er nogmaals dat de zoekactie in het Nationaal Park Hoge Kempen wordt voortgezet. Over het verloop van de speuractie, repte hij met geen woord. Het gaat immers om een gerechtelijk onderzoek onder leiding van een onderzoeksrechter. “Ik word wel dagelijks op de hoogte gehouden, en ik kan garanderen dat de Limburgers geen reden hebben om zich ongerust te maken”, zei de gouverneur. “Kinderen kunnen veilig naar school. Ik zorg voor de coördinatie om de veiligheid van de inwoners te waarborgen.”

Veiligheid van de burgers

Lantmeeters voegde eraan toe dat er in het hele Nationaal Park Hoge Kempen wordt gezocht naar Conings en dus niet meer alleen in de zone met een omtrek van 20 kilometer waarin eerder werd gezocht. “Ik zal u geen geheim vertellen als ik u zeg dat ik veel liever had dat men hem had gevonden, want dan was natuurlijk alles opgelost en dan kon het park opnieuw opengaan”, sprak Lantmeeters. “We mogen blij zijn dat zo’n zoektocht wordt opgezet, want dat betekent dat we hier veilig kunnen zijn. Ik ben helemaal niet ongerust. Ik meen dat de veiligheid van de burgers voor gaat. Ik denk dat de beslissingen die het federaal parket neemt, beslissingen zijn die nodig zijn. Maar we gaan blijven zoeken tot we hem hebben. Het federaal parket gaat ervan uit dat hij in leven is. Meer kan ik daarover niet vertellen. Het verbod tot de toegang van het Nationaal Park is een maatregel om de burgers te beschermen. Op dit moment is er geen enkele bijkomende maatregel nodig.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wim De Smet (°1970, Asse) was meer dan 20 jaar dienst als journalist bij Het Laatste Nieuws. Hij is altijd op zoek naar nieuws.

5 gedachten over “Gouverneur Lantmeeters: “Blijven zoeken tot we hem hebben””

  1. Drugsgerelateerde aanslagen in Antwerpen : niet genoeg mankracht. Anti Israel protesten : niet genoeg mankracht. Brussel migrantenjongeren bendes : niet genoeg mankracht. 1 man zegt iets op Twitter tegen Van Ranst …..400 man binnen de dag.

  2. wat ne stoefer. laat die mens de kans om het uit te leggen. jullie moesten beschaamd zijn om met honderden politieagenten te zoeken naar één man. dat bewijst jullie kunde

  3. Ze doen het in hun broek ja !! maar toch stoere praat verkopen en de navo inroepen om een persoon te zoeken , en een Boobytrap aan zijn auto hilarisch toch ze maken zich onsterfelijk belachelijk door maar van alles te verzinnen om hem te beschuldigen iemand van zijn kaliber gaat dat allemaal niet van te voren verkondigen hoor , de islam aanslag plegers van de luchthaven hebben dat ook niet van te voren verkondigt ! Ik denk dat die man bepaalde zaken weet en daarom moet opgeruimd worden !!

Plaats een reactie

Delen