Gouverneur Lantmeeters sluit Nationaal Park Hoge Kempen

Limburgs Gouverneur Jos Lantmeeters. Foto: Facebook/WikPedia

Uncategorized

Gouverneur Lantmeeters sluit Nationaal Park Hoge Kempen

Kristof Luypaert

Het Nationaal Park Hoge Kempen (NPHK) is afgesloten. Dat maakte Gouverneur Jos Lantmeeters bekend. Dat gebeurt om veiligheidsredenen. In het kader van de zoekactie naar Jurgen Conings (46), de gewapende militair uit Dilsen-Stokkem. Die is sinds dinsdag op de vlucht. Het park gaat tot nader order volledig dicht en iedereen moet het gebied verlaten. Leger en politiediensten vermoeden dat Conings zich daar schuilhoudt en kammen het gebied uit.

Een eenvoudige zaak is dat zeker niet. Het immense park, een natuurgebied van meer dan 12.000 hectare bos en heide, beschikt namelijk over meerdere toegangspoorten.

De horeca-uitbater aan de Salamander in Maasmechelen, een van de hoofdtoegangspoorten van het NPHK, kreeg woensdag rond 14 uur een telefoontje van de politie met de melding dat het natuurgebied voorlopig een ‘no go-zone’ is voor fietsers, voetgangers en recreanten.

Rond 14.15 uur reed boswachter Corina Cools, van het Agentschap Natuur en Bos, het gebied aan het Zandloper pad in om de wandelaars in het natuurgebied te verwittigen. Wandelaars moeten het het park zo snel mogelijk verlaten.

Ook de gemeente Maasmechelen postte op sociale media een bericht dat “als gevolg van de actuele dreiging” het NPHK uit voorzorg wordt afgesloten voor het publiek. Het is verboden zich in het park te begeven. Mensen die in de buurt zijn, krijgen de raad de richtlijnen van de politie op te volgen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

2 gedachten over “Gouverneur Lantmeeters sluit Nationaal Park Hoge Kempen”

  1. Rambo, first blood, iedereen kent de film, wie is de winnaar….
    Het is volledig de schuld van de politiek en de zogenoemde niet verkozen virulogen en beleidsmakers. Het moest er van komen… eindelijk.

Plaats een reactie

Delen