Imade Annouri (Groen). Foto Belga

Imade Annouri (Groen). Foto Belga

Uncategorized

Groen wil bijeenkomst commissie Radicalisering

Wijnand Meeus

Groen vraagt een bijeenkomst van de commissie Radicalisering van het Vlaams parlement om de zaak over de voortvluchtige militair Jürgen Conings te bespreken. Volgens Imade Annouri (Groen) roept het dossier enkele fundamentele vragen op. Daarnaast zou de ’toenemende dreiging van extreemrechts’ heel wat experten zorgen baren.

“Deze zoekactie is een signaal en de Vlaamse regering kan er niet doof voor blijven”, klinkt het. “Groen is gechoqueerd door de gebeurtenissen en velen houden hun hart vast tijdens deze klopjacht.” Annouri wil bij de commissie experten van OCAD en de Staatsveiligheid uitnodigen. “Er is een plan nodig, niet alleen om de polarisering aan te pakken, maar ook om grenzen te stellen en duidelijk te maken wat de waarden zijn van onze samenleving”, legt Annouri uit.

Annouri geeft toe dat de radicaal-islamitische radicalisering nog altijd een grote dreiging vormt binnen de samenleving. Maar volgens hem zou er ook een steeds grotere dreiging van ‘extreemrechts’ aanwezig zijn. “Het is tijd dat we alle vormen van radicalisering een halt toeroepen. We kunnen gelukkig allemaal van mening verschillen, maar moeten de lijn trekken bij het dreigen met en gebruiken van geweld”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

14 gedachten over “Groen wil bijeenkomst commissie Radicalisering”

  1. Neen, groen en links de grootste bedreiging van onze samenleving. We kunnen de door links georganiseerde migratie, hun belachelijke gender gelijkheid, hun klimaathysterie missen zoals de pest. Waarom spreekt groen-links altijd over extreem-rechts en nooit over de verkrachtingen, de plunderingen, het molesteren van autochtonen door allochtonen ?

  2. Als ze vorige week met honderden Allah Akbar staan te roepen tegen de joden, en die buschauffeur, hebben Imade Annouri (Groen) niets horen vragen om een onderzoek.
    Wat een hypocriete partij die Groenen

  3. Nogmaals: wie gaat bepalen wat ‘geradicaliseerde’ standpunten zijn? Voor Groen en de Walen is al wat niet in hun kraam past al radicaal, getuige de schuimbekkende tirade van Dedonder tegen de N-VA.

  4. Ja hoor. Op de OCAD lijst staan een dikke 600 gevaarlijke personen. Van die 600 zijn er een dikke 500 van islamitische signatuur. Waar zit de dreiging dan??????

  5. Voor zover ik me herinner was Vlaanderen jarenlang een land waar enkel de politie/het leger hardhandig optrad tegen – neen geen extremistische maar – gewone Vlaamse betogers. Toen kwamen er – vooral onder invloed van de Groen en Rood – met een immigratiestroom mensen die helemaal niet de bedoeling hadden zich te integreren maar integendeel dan wel ons stilaan hun normen, waarden en leefgewoonten op te dringen.
    Geweld werd/wordt niet geschuwd, gezag wordt niet gerespecteerd, zelfs regels in het algemeen belang – hoe ondemocratisch ingevoerd ook – worden niet nageleefd.
    Op een bepaald is “trop” echter te veel en zijn de windzaaiers heel verbaasd wanneer ze blijkbaar een storm aan het oogsten zijn…
    Trouwens, werd deze commissie na de aanslagen op Zaventem en de Brusselse metro bijeengeroepen?

  6. Die man heeft tot nu toe niemand iets aangedaan. Alle vermeende beschuldigingen volgen uit het feit dat hij een extreem rechts profiel heeft opgeplakt gekregen. Ondertussen zet hij wel het hele belzieke establishment in zijn blootje. Wanneer nemen de vivaldi-ministeres van binnenlandse onnozelheden en de piottenministeres ontslag?

  7. En dan nog! Dat is wat “de pers – la presse” ervan maakt. Er is maar één grote misdadiger: dat is de pers. Dus mijn oproep: KOOP NOOIT NOG KRANTEN! NOOIT MEER. Ze liegen en bedriegen.

  8. Deze man heeft buiten het stelen van wapens nog niemand gedood of verwond, men weet zelfs niet waar hij zit. Maar de groene rakkers waarvan velen met een immigratie achtergrond zoals Annouri en Almachi schreeuwen vuur en brand als er nog maar verwezen wordt naar een rechts gedachtengoed.

  9. Eerst zou iedereen die aan politiek wil doen minstens2 jaar naar het leger moeten zowel mannen als vrouwen , maar ja daar zijn die moeders kindjes
    veel te laf voor , en zou die gast zich niet beter bezig houden met de islamitische verdachten bij het OCAD , ik denk dat er veel nu met de schrik rond lopen , maar vroeg of laat barst die bom toch , zie wat er in Frankrijk gebeurd de politici zijn daar ook al verwittigd door het leger en niet van de gepensioneerden alleen !!

  10. Vooreerst erg spijtig dat militair Coninck de pedalen verliest. Wat willen hij nu bereiken ? Akkoord dat Van Ranst ook nogal vlotjes de pedalen verliest en over alles en nog wat een gekleurde mening heeft, terwijl van Ranst als wetenschapper zijn handen vol zou moeten hebben met zijn vakgebied. Als universitair heeft Van Ranst ook een bijzondere manier om sommige burgers te treiteren en uit te dagen met zaken die er niet toe doen. Bv zeer selectief en scherp uithalen bij een betoging en de bij een andere manifestatie wegkijken. Zelfs in deze fase gaat Van Ranst door om Gorings uit te dagen door in gazetten te stellen dat hij ‘geen greintje compassie heeft’. Waarom zwijgt Van Ranst in deze fase eventjes niet ? De werkwijze van bv Erdogan is krak hetzelfde.
    In feite zou de universiteit Van Ranst op een binnenpost moeten zetten, ver weg van sociale media. Geef toe dat de houding van viroloog Steven van Gucht veel serener en professioneler is.

Plaats een reactie

Delen