(Foto Nieuwsblad)

(Foto Nieuwsblad)

Uncategorized

Groep jongeren in Brussel-Zuid slaan agent in burger werkonbekwaam

Simon Segers

In de Brusselse gemeente Sint-Gillis hebben een veertigtal jongeren maandagavond een agent in burger in elkaar geslagen nadat ze hem hadden herkend. De wraakactie is mogelijk gelinkt aan een heersende bendeoorlog

Toen de agent op straat wandelde nabij het Jacques-Franckplein in Sint-Gillis gingen een aantal jongeren achter hem aan. Zij sloegen de man met stokken, een kruk en een honkbalknuppel, waardoor hij nu zeven dagen arbeidsongeschikt is. “De collega kreeg vooral slagen op de rug”, zegt politiewoordvoerster Sarah Frederickx. “Het is heel erg dat je als politieman geviseerd wordt gewoon omdat je nu eenmaal politieman bent en je werk doet. Dramatisch.”

Geen arrestaties

Volgens het Nieuwsblad is de wraakactie mogelijk gelinkt aan een heersende oorlog tussen twee bendes die hun respectievelijke afzetmarkt voor drugs willen vergroten. Verder kan er ook een link zijn met het harde politieoptreden tijdens La Boum 2. Geen van de betrokkenen is op dit moment gearresteerd. Het parket wil voorlopig alleen melden dat de zaak onderzocht wordt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

7 gedachten over “Groep jongeren in Brussel-Zuid slaan agent in burger werkonbekwaam”

  1. Laffer dan laf zijn de “jongeren”. Het bewijst hoe belangrijk het is om politie agenten ook buiten diensttijd te bewapenen met een pistool of zelfs compacte mini pistoolmitrailleur. Buiten diensttijd is de agent immers vaak alleen en is gevaar groter.

  2. De zaak wordt onderzocht wat een bende pannekoeken Beter dadelijk genoeg extreme harde politiekracht selecteren en dan desnoods met scherp op hun schieten het zou wel opgelost geraken in plaats van hun eigen belachelijk te maken door op weerloze mensen te slaan

  3. Politiewoordvoerster Sarah Frederickx. “Het is heel erg dat je als politieman geviseerd wordt gewoon omdat je nu eenmaal politieman bent en je werk doet. Dramatisch.” Commentaar: De tv beelden tonen de matrakken die individuele burgers, die niet betrokken waren bij incidenten, zwaar mishandelden, en dat noemen ze dus bij de politie “hun werd doen” (sic). Een tip, geef de matrakken een képi, klak of helm met een doodskop op dan is het publiek tenminste gewaarschuwd over hun intenties.

Plaats een reactie

Delen