Hendrik Bogaert (Photonews)

Hendrik Bogaert (Photonews)

Uncategorized

Hendrik Bogaert (CD&V): “Geen democratie meer wanneer je voor spandoek zes maanden de gevangenis in gaat”

Pieter Van Berkel

CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert reageert scherp op de veroordeling van vier Voorpost-leden. “Geen democratie meer wanneer je voor spandoek ‘stop islamisering’ zes maanden de gevangenis in gaat”, klinkt het.

Vier leden van de rechts-activistische groepering Voorpost werden woensdag schuldig bevonden aan ‘racisme en aanzetten tot haat’ wegens het vertonen van een spandoek waarop ‘Stop islamisering’ stond te lezen. Zij werden veroordeeld tot celstraffen, drie met uitstel en één effectief. 

“Geen democratie meer wanneer je voor spandoek ‘stop islamisering’ zes maanden de gevangenis in gaat”, schrijft Bogaert op Twitter. “Zal mij – Voltaire indachtig – blijven inzetten opdat iedereen zijn gedacht mag zeggen. De Grondwet was in 1831 zeer vooruitstrevend, niet te geloven dat zo een vonnis nu kan vallen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

14 gedachten over “Hendrik Bogaert (CD&V): “Geen democratie meer wanneer je voor spandoek zes maanden de gevangenis in gaat””

  1. Het is een goede zaak dat politici reageren op deze islamofiele uitspraak van een onrechtvaardige rechter. De oikofobe Bart Somers, die deze vrouw ongetwijfeld kent, is door zijn herhaalde aanvallen op wat hij ‘extreemrechts’ noemt, mede verantwoordelijk voor het haatklimaat waarin dat ondemocratisch vonnis werd geveld. Die rechter is voorlopig onaantastbaar, maar politici van democratische partijen zoals VB, N-VA en CD&V zouden alvast in het Vlaams parlement de afzetting moeten eisen van de medeplichtige haatzaaier Somers.

  2. Beseft het “establishment” niet dat ze een diepe haat aan het kweken is bij de bevolking! Hoe zou de reactie geweest zijn had er gestaan :”stop het Christianiseren van het land” of “stop het Vervlaamsen van Brussel” bvb ?Waarschijnlijk had daar geen haan naar gekraaid! Diegenen die het aanzetten tot haat willen aan banden leggen zijn de kwekers van nog een diepere haat !Het voeren van een harde repressie door activistisch politiek benoemde rechters is begonnen en dan nog een repressie tegen de eigen bevolking .Die komt enkel op voor de vrijwaring van haar eigenheid ,cultuur en religie! Zijn ze zo dom dat ze niet willen inzien dat mensen gaan stemmen ver weg van de tradionele partijen niet zozeer omdat ze België weg willen maar wel omdat ze een totaal ander beleid willen. Dit kan en zal niet zonder gevolgen blijven. De kans is groot dat er nieuwe “Jurgens” zullen opstaan die zich hard zullen verzetten tegen deze repressie. Aan alle rechtgeaarde parlementsleden sta op en laat het zover niet komen !

  3. Met CD&V heeft Hendrik Bogaert de sleutel in handen om de Grondwet niet te wijzigen. Men heeft zo’n spandoek kunnen vervolgen en bestraffen omdat het niet onder de persbescherming valt. Moest dezelfde mening via de “drukpers” verspreid zijn, dan hand men dat voor een assisenjury moeten brengen. Onder drukpers vallen traditioneel pamfletten, boeken kranten en het Hof van Cassatie heeft geïnterpreteerd dat sociale media daar ook onder vallen. Hier willen sommige Vivaldi-partijen van af. De jury zou behouden blijven maar niet voor (onder andere) ‘haat’. De laatste tijd is aangetoond hoe breed sommigen dit woord interpreteren: Lachaert (tegenover ’t Scheldt), Dedonder (tegenover Francken), Van Ranst (tegenover Bracke), deze rechter (tegenover Voorpost). Hendrik Bogaert weet dus wat hij moet doen, eigenlijk gewoon wat hij niet moet doen: meedoen met die bijzondere meerderheid om de Grondwet te herzien.

  4. Ons land is er niet democratischer op geworden sedert de invoering van antidiscriminatie- en antiracismewetten. Wel integendeel. Hoog tijd om die wetgeving in vraag te stellen.

  5. Inderdaad, die Somers is echt onbeschrijfbaar. Hij heeft zogezegd geen last van allochtonen in zijn stad. Maar de politie mag de cijfers van inbraken en vernielingen niet doorgeven als het allochtonen zijn. Maar de mensen die het slachtoffer zijn zowel in Mechelen als de randgemeenten weten wel beter.Alles wat niet vast staat ,pikken ze mee.De deur stond open of de poort was niet vast ,is hun uitleg als ze betrapt worden. In de winkelbuurten zie je praktisch geen mechelaars meer uit schrik voor de vele allochtonen.

  6. Stoer zijn op Twitter is gemakkelijk. Maar ik zou de heer Bogaerts er toch even op willen wijzen dat zijn partijtje (en ik gebruik hier bewust het verkleinwoord) deel uitmaakt van de regering. Lul er niet over, doe er iets aan. Dien de nodige wetsvoorstellen in opdat mensen opnieuw hun mening kunnen uiten zonder vrees voor staatsrepressie. Of is dat net iets te veel dadendrang voor een tsjeef?

  7. Probleem is dat 1) een voorstel is maar dat en 2) in principe kan je je mening uiten. Probleem is die definitie van ‘mening’ is hier door de rechter anders geinterpreteerd.

  8. Jawel, Bart Somers, de VUJO-republikein, zoon van Joos Somers, VU-parlementair, die ik vlammende uitspraken tegen den Belziek hoorde doen en die, om geen legerdienst te doen, 2 jaar burgerdienst deed in, hallo, Algerije of Marokko.

Plaats een reactie

Delen