Vrouwe Justitia. Foto Shutterstock.

Vrouwe Justitia. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Hof van Assisen geeft levenslang aan ex-koppel voor roofmoord

Ruben Notteboom

Het Hof van Assisen in Antwerpen heeft levenslang gegeven aan een ex-koppel wegens roofmoord. Een 46-jarige man en 36-jarige vrouw hadden in 2018 namelijk de 45-jarige Christine Lenaerts uit Grobbendonk vermoord.

Eerst hadden ze het slachtoffer ontvoerd. Ze werd enkele dagen vastgehouden. Daarna werd ze koelbloedig gewurgd en gedumpt in Olen. Het koppel had haar bankrekening geplunderd en probeerde zelfs haar auto te verkopen. Het lichaam van Christine vertoonde duidelijke sporen van mishandeling en geweld.

Christine ontvoerd, gewurgd en gedumpt in Olen

Christine Lenaerts was verpleegster. Ze bood aan de 36-jarige vrouw onderdak aan toen ze een uitgaansvergunning had gekregen voor de gevangenis. De vrouw zocht haar toenmalige vriend op en samen ontvoerden ze Lenaerts. Ze wilden haar dwingen om al haar geld af te geven zodat het koppel naar Tenerife zou kunnen reizen.

Christine Lenaerts werd vermoord nadat de koppel haar wagen probeerde te verkopen. De garagist had door dat er iets niet klopte. In de hoop hun sporen te verbergen, hebben ze haar om het leven gebracht en gedumpt.

Hof van Assisen gaf het koppel levenslang

De rechtbank wilde niet luisteren naar excuses of mogelijke verzachtende omstandigheden. Het Hof van Assisen oordeelde dat het ex-koppel een gevaar is voor de maatschappij. Daarom werden ze tot levenslang veroordeeld. Ze worden vijftien jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank en moeten twintig jaar de cel in voor ze in aanmerking komen voor een voorwaardelijke vrijlating.

https://redactie.palnws.be/2021/05/bonny-en-clyde-van-de-kempen-beiden-zijn-verantwoordelijk-voor-dood-christine-lenaerts/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

2 gedachten over “Hof van Assisen geeft levenslang aan ex-koppel voor roofmoord”

  1. “De garagist had door dat er iets niet klopte.” en verwittigde tot TWEE MAAL de politie die het verknoeide door duidelijk in het zicht voor de garage te gaan staan.

Plaats een reactie

Delen