De Groenplaats in Antwerpen. Photo News

De Groenplaats in Antwerpen. Photo News

Uncategorized

Honderden pro-Palestijnse betogers op Groenplaats in Antwerpen

Simon Segers

Op de Groenplaats in centrum Antwerpen kwamen zondagnamiddag ongeveer 500 betogers hun steun betuigen voor de Palestijnen. De demonstratie is niet in lijn met de coronamaatregelen, maar de politie heeft niet ingegrepen.

Slogans als “Free free palestine” en “Boycot Israël” weerklonken op het Steenplein en de Groenplaats in Antwerpen. Het evenement ‘sta op voor Palestina’ op Facebook wekte de interesse van bijna 700 mensen, waarvan een kleine 300 aangaf effectief aanwezig te zijn. Maximaal 50 man was toegelaten per plein. Met ruim 500 aanwezigen op de Groenplaats alleen was de betoging niet volgens de maatregelen. De politie was aanwezig in uniform en in burger, maar heeft niet ingegrepen.

Joodse gemeenschap

De betoging werd georganiseerd door RedFox en Comac, twee jongerenorganisaties van de marxistische PVDA. Antwerps burgemeester Bart De Wever liet zaterdag al verstaan dat hij vreest dat het escalerende conflict in Palestina en Israël zou komen overwaaien naar Antwerpen. De stad kent een grote joodse en islamitische gemeenschap. “De politiediensten zijn in verhoogde staat van paraatheid”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

3 gedachten over “Honderden pro-Palestijnse betogers op Groenplaats in Antwerpen”

  1. Wij moeten in Gent en Elders met mondmasker .. afstand 1,5 meter .. bij 1 km te snel boete en ZIJ …komen naar hier… meestal niet om te werken .. WELKE RUGGENGRAAT > lozen zijn wij toch … eerste bijna 200 tweederangsburgers .. in België …. binnen afzienbare tijd 10% afstaan van ons salaris aan de moslims ..

Plaats een reactie

Delen