Coronapaspoort. Foto ANP.

Coronapaspoort. Foto ANP.

Uncategorized

“Iedereen enthousiast over coronapaspoort” volgens Nieuwsblad, maar klopt dat wel?

/

Het Nieuwsblad kopte vandaag dat “iedereen enthousiast” is over het zogenaamde coronapaspoort, maar klopt dat wel? Op sociale media krijgt de krant heel wat kritiek. “Iedereen enthousiast? Ram het anders nog wat meer door ons strot”, klinkt het onder meer.

Minister van Welzijn Wouter Beke deed enkele dagen geleden opnieuw het debat oplaaien over een coronapaspoort, waarmee gevaccineerden meer vrijheden zouden kunnen krijgen dan niet-gevaccineerden. Wie de voorbije dagen de sociale media volgde, merkte dat er bij de bevolking grote verdeeldheid is over een dergelijk coronapaspoort. Op die manier wordt er immers gediscrimineerd tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden en worden mensen alsnog indirect gedwongen het vaccin te nemen.

Opmerkelijk: Het Nieuwsblad schreef vandaag een artikel met als titel ‘Iedereen enthousiast over coronapaspoort: maar vanaf wanneer en hoe kan je zo’n pas krijgen?’. Bijschrift op Facebook: ‘Wie deze zomer op reis wil, voegt ‘coronapas’ best toe aan z’n checklist!’. De reacties op Facebook onder het artikel van Het Nieuwsblad maken echter duidelijk dat allesbehalve iedereen enthousiast is over het coronapaspoort.

“Het merendeel van de mensen is helemaal niet enthousiast over het Corona-paspoort. Het is omdat het op dit moment de enige optie lijkt om uit de verboden van de regeringen te geraken dat we het momenteel dulden als noodzakelijk kwaad”, reageert iemand. “Iedereen enthousiast? Ram het anders nog wat meer door ons strot… Geen enkele persoon ging verplicht worden gevaccineerd te worden… Dat paspoort betekent dus gewoon: of u vaccineert of u verliest uw vrijheid…”

Ook op Twitter heel wat kritiek op het artikel van Het Nieuwsblad. Een bloemlezing:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




7 gedachten over ““Iedereen enthousiast over coronapaspoort” volgens Nieuwsblad, maar klopt dat wel?”

  1. Het vaccinatiepaspoort is bedoeld om iedereen te verplichten zich de facto te laten inenten, zonder het officieel te verplichten.
    Ofwel is het efficiënt en veilig, en dan moet het officieel verplicht worden, zoals het poliovaccin, zo niet pleegt de overheid schuldig verzuim tegenover de hele bevolking. Dat het officieel niet verplicht wordt, betekent dus dat het inefficiënt en gevaarlijk kan zijn, maar dat de overheid de verantwoordelijkheid afschuift op de burger die zich laat inenten onder druk van het vaccinpaspoort. En wie blijft weigeren om als proefkonijn te dienen voor de farmareuzen, wordt de facto sociaal een paria. Welke politicus durft deze praktijken van de coronazi’s in vraag stellen?

  2. Corona zou veel erger zijn, want het is naar het schijnt een verschrikkelijke pandemie waaraan de mensen doodgaan. Waarom worden wij anders al 15 maand van onze vrijheid beroofd? Dat gebeurde nooit bij polio. Maar ik geef toe dat elke vergelijking mank loopt.

Plaats een reactie

Delen