Europese Centrale Bank. Foto Shutterstock.

Europese Centrale Bank. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Inflatie in eurozone trekt verder aan

Wijnand Meeus

De inflatie in de eurozone blijft verder aantrekken. Consumptiegoederen waren in april 1,6 procent duurder dan in april 2020. Dit blijkt uit gegevens van Eurostat, het Europese bureau voor statistiek.

Vooral de prijzen in verband met energie zijn sterk gestegen. Vorig haar zakten de olieprijzen nog tot een recordlaagte wegens de coronacrisis. In maart lag de inflatie in de eurozone op jaarbasis nog op 1,3 procent. Op maandbasis stegen de consumptieprijzen in april met 0,6 procent. De Europese Centrale Bank (ECB) streeft naar een inflatie die onder de twee procent blijft. Volgens analisten zal dat cijfer de volgende maanden makkelijk overtroffen worden.

De inflatie zorgt bij veel ongerustheid bij beleggers. Vooral in de Verenigde Staten waar de prijsstijging meer dan 4 procent bedraagt. Gevreesd wordt dat de centrale banken bij te hoge inflatie hun stimuleringsbeleid zullen afbouwen. De ECB kondigde wel al aan niets aan haar beleid te wijzigen omdat ze ervan uitgaat dat de inflatie-opstoot slechts tijdelijk zal zijn.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen