Babak Khorramdin - Foto: Biographydata.org/Wikipedia

Babak Khorramdin - Foto: Biographydata.org/Wikipedia

Uncategorized

Iraanse regisseur (47) vermoord en in stukken gesneden door ouders na ruzie over ongehuwde status

Niels Geerinck

De Iraanse regisseur Babak Khorramdin werd zondag vermoord en in stukken gesneden teruggevonden. Hij had ruzie met zijn ouders na zijn terugkeer uit Londen, dat meldde de politie.

De vader van het slachtoffer op het politiebureau in Teheran.

Het lichaam van de 47-jarige regisseur werd zondag ontdekt in vuilnisbakken en een koffer, in de wijk Ekbatan in West-Teheran. De moord zou hebben plaatsgevonden na een hevige ruzie met zijn ouders over zijn ongehuwde status.

Ouders bekennen de moord

Volgens Rokna News Agency bekende de ouders inmiddels dat zij hun zoon om het leven hebben gebracht. Daarnaast gaven ze ook aan dat zij ook achter de moord op hun dochter en schoonzoon zitten. Beiden zijn nu aangehouden.

Akbar Khorramdin is de vader van de regisseur. Hij gaf tijdens het verhoor toe dat hij zijn zoon eerst verdoofde en vervolgens om het leven bracht. “Vanwege de geschillen die we hadden, verdoofde ik hem vanmorgen -zondag- door hem verdoving te geven en hem vervolgens dood te steken. Toen heb ik zijn lichaam in stukken gesneden en in de dichtstbijzijnde vuilnisbak op straat gegooid met mijn vrouw.”, aldus de vader.

Na het doden van hun zoon versneden ze zijn lichaam in hun badkamer. Daarna werden de stukken in een koffer en in drie vuilnisbakken gegooid. De politie doorzocht ook het ouderlijk huis. Er zijn nog geen details over wat ze daar aantroffen.

Het onderzoek loopt verder en de ouders zijn aangehouden.

Londen en Teheran

Babak Khorramdin bracht zijn master in film aan de Universiteit van Teheran tot een goed einde. Vervolgens trok hij voor enkele jaren naar Londen alvorens terug naar Iran te komen om daar filmlessen te geven.

Zijn collega’s in Londen en studenten in Iran reageren vol afschuw op het nieuws. “Babak was een filmmaker en een paar jaar geleden ontmoette ik hem vaak in de culturele en artistieke kringen van Londen. Ik hoorde dat hij zijn familie miste en naar Iran was teruggekeerd, en nu zag ik dit vreselijke nieuws, en ik kan het niet geloven. Wat een vreselijke tijd.”, zo zegt een collega filmmaker.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

2 gedachten over “Iraanse regisseur (47) vermoord en in stukken gesneden door ouders na ruzie over ongehuwde status”

  1. De aanvallen van Hamas zijn slechts Pietje Bel streken volgens een Nederkands Kamerlid der socialisten.
    Dit is dan een beetje Pietje Bel achtig?…Roland Raak van de Nederlands SP.

Plaats een reactie

Delen