Kabul, de hoofdstad van Afghanistan. Foto Shutterstock.

Kabul, de hoofdstad van Afghanistan. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Islamitische Staat pleegt aanslag op moskee

Ruben Notteboom

De Islamitische Staat heeft een aanslag opgeëist op een Afghaanse moskee afgelopen vrijdag in de hoofdstad Kabul. Daarbij kwamen zeker 12 mensen om het leven, waaronder de imam. 15 mensen raakten gewond. Het was druk in de moskee door het vrijdagsgebed.

Eerst werd gedacht dat de Taliban verantwoordelijk was voor de aanslag. De Taliban veroordeelde de daad echter. Afgelopen dinsdag bereikten de Taliban en de Afghaanse regering nog een akkoord  voor een wapenstilstand van drie dagen. Dat akkoord was ter ere van het einde van de ramadan en loopt vandaag af. Dat verdrag hield stand.

IS nog niet verslagen

De Islamitische Staat had echter andere plannen. Via hun eigen persbureau op Telegram eisten ze de aanval op. Enkele dagen voor de aanval was er ook al een aanslag op een Afghaanse school. Daarbij kwamen 80 mensen om het leven. Het is tot op vandaag onduidelijk wie achter deze aanslag zat, maar men vermoedt dat de IS ook achter die aanval zat.

Aanhangers van de IS voeren nog regelmatig aanslagen uit in het Midden-Oosten of Afrika. De terreurorganisatie is in de laatste jaren veel macht en territorium verloren, maar de jihadisten zijn nog niet verslagen. Ze blijven hun plannen achterna zitten.  

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

1 gedachte over “Islamitische Staat pleegt aanslag op moskee”

  1. Moet ik daarop antwoorden? Even schandelijk is de vergevensgezindheid van de westerse officiële wereld. En als ik mijn bek open ben ik een racist . Het zij zo.

Plaats een reactie

Delen