Isolde Van den Eynde (HLN) vindt dat Van Ranst kritiek moet leren verdragen

Politiek journaliste Isolde Van den Eynde (HLN). Foto: Twitter.

Uncategorized

Isolde Van den Eynde (HLN) vindt dat Van Ranst kritiek moet leren verdragen

Kristof Luypaert

Morgen zal het exact twee weken zijn dat Vlaanderens bekendste viroloog Marc Van Ranst zich, samen met zijn vrouw en zoon, moet verschuilen in een ‘safehouse’. De voortvluchtige militair Jürgen Conings zou hem met de dood hebben bedreigd. Politiek journaliste voor HLN, Isolde Van den Eynde vindt dat de viroloog moet leren om te gaan met kritiek op hem.

De uitgesproken politieke mening van de viroloog vormde een gespreksonderwerp in De afspraak op vrijdag. Van den Eynde die politiek journaliste is bij de krant Het Laatste Nieuws vindt dat Marc Van Ranst dan wel in alle vrijheid “zijn mening moet kunnen uiten”, maar tegelijk stelt ze ook vast dat de viroloog zelf helemaal niet goed met kritiek om kan.

“Ik vind dat hij vrij moet zijn om zijn mening te kunnen zeggen, we mogen dat niet verbieden. Het gebeurt ook op zijn eigen kanalen. Hij moet vrij zijn om dat te doen.” Maar anderzijds zei ze ook dit: “Hij moet ook wel vrij zijn, want daar is hij niet zo consequent in, om kritiek te pikken”, aldus de journaliste.

“Als hij zegt dat Siegfried Bracke, Rik Torfs, Hendrik Vuye hem belagen en dat dat aanzet tot geweld, dan zie ik een man voor mij die misschien door de vele belagingen, de kritiek minder goed slikt.”

Leest u ook graag onze PAL PLUS artikels en de artikels uit Weekblad ’t Pallieterke? Neem dan een abonnement. Vanaf 9 euro per maand leest u al digitaal.

https://redactie.palnws.be/2021/05/marc-van-ranst-is-een-meester-manipulator-van-media-en-publieke-opinie/
Klik hierboven en lees als abonnee de analyse van Jurgen Verstrepen over de communicatiestijl van viroloog Marc Van Ranst.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

6 gedachten over “Isolde Van den Eynde (HLN) vindt dat Van Ranst kritiek moet leren verdragen”

  1. Kritiek leren verdragen? Dit is wat haar dagblad zeker niet doet bij sommige (beleefde) reacties en zelfs leidt tot uitsluiting, zeker bij digitale overnames uit “De morgen” . Hoe hypocriet kan men zijn?

  2. ik vrees dat de dagen van Isolde geteld zijn bij dat ,zoals willy zegt,”gazetteke”.Als dochter van ,heeft ze enig krediet,maar daar komt ook een einde aan wanneer ze teveel NVA verdedigd.Tijd voor een Vlaamse rechtse krant,daar zou zij op haar plaats zijn.Hoog tijd

Plaats een reactie

Delen