(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Israëlisch leger: “Al 100 kilometer Hamas-tunnels vernietigd”

Pieter Van Berkel

Het Israëlisch leger heeft ongeveer 100 kilometer van het tunnelnetwerk van Hamas in de Gazastrook vernietigd. Dat zegt woordvoerder Jonathan Conricus.

Volgens het Israëlisch leger heeft Hamas jaren gewerkt aan het tunnelsysteem dat onder de naam ‘Metro’ bekendstaat. Het is honderden kilometers lang en dient om strijders, munitie en voedsel doorheen Gaza te vervoeren, onder meer met behulp van voertuigen.

Ook heeft Israël een hooggeplaatste militaire commandant van de Palestijnse Islamitische Jihad gedood. Het zou gaan om Hasem Abu Harbid, het hoofd van het noordelijk commando van de organisatie, en het brein achter meerdere aanslagen op Israëlische burgers en soldaten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

2 gedachten over “Israëlisch leger: “Al 100 kilometer Hamas-tunnels vernietigd””

  1. De hele wereld zou Israël dankbaar moeten zijn dat ze op 11-04-2021 de uranium verrijkingsinstallatie in Natanz (Iran) hebben gesaboteerd om te beletten dat Iran (waar de sharia geldt) een kernmacht wordt. Eens Iran kernwapens heeft is de dreiging van een kernoorlog tegen Israël en de rest van de westerse wereld zeer reëel. Als wraakactie levert Iran nu duizenden Fadjr-5 raketten aan Hamas om een wraakactie tegen Israël uit te voeren. Israël verdedigt zich tegen deze raketten door militaire doelen te beschieten maar als Hamas daar dan burgers neerzet…wie is hier de gewetensloze agressor???

Plaats een reactie

Delen