Oppositieleider Kemal Kılıçdaroğlu en huidig president Erdogan. Photo News

Oppositieleider Kemal Kılıçdaroğlu en huidig president Erdogan. Photo News

Uncategorized

Jambon bevestigt: “Tuinfeest deze zomer kan enkel met professionele catering”

Anton Schelfaut

Tijdens het vorige Overlegcomité werden de regels voor evenementen in de buitenlucht versoepeld. Privébijeenkomsten blijven evenwel beperkt tot 10 personen. Die beperking geldt evenzeer voor tuinfeesten deze zomer, tenzij ze georganiseerd worden met een professionele cateraar. Dat heeft Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) gezegd in Wakker op Zondag op de regionale zender ATV.

“Alles wat in juli en augustus georganiseerd wordt, moet met een professionele organisatie gebeuren, volgens de geldende regels”, verduidelijkt Jambon. “Of een professionele cateraar nu een feest verzorgt in een zaal of bij iemand thuis, de regels blijven dezelfde.” 

Concreet moeten de tafels dus minstens anderhalve meter uit elkaar staan en mogen er maximum vier mensen aan een tafel zitten. “Daarom werken we met professionele mensen. De uitbater van de horecazaak, of de cateraar, is ervoor verantwoordelijk dat de regels correct toegepast worden”, besluit Jambon.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

2 gedachten over “Jambon bevestigt: “Tuinfeest deze zomer kan enkel met professionele catering””

  1. Wat een gedoe!
    Ontneemt de lust om te gaan feesten.
    En dat is de bedoeling…..men versoepeld
    en dan worden er zoveel regeltjes gesteld
    dat het niet meer plezant is.
    Is alleen maar een idee…let er niet op!

Plaats een reactie

Delen