Nicole De Moor en Sammy Mahdi (bron: Wannes Neukermans)

Uncategorized

Jean-Marie Dedecker: “Vandaag niet enkel feest van de arbeid, maar ook van de vrijheid!”

Wannes Neukermans

Vandaag openden de terrassen in Middelkerke, de kustgemeente van burgemeester Jean-Marie Dedecker. Dit een week voordat de horecazaken in de rest van het land opnieuw klanten mogen bedienen op het terras. Dedecker vond daarvoor een achterpoortje in de wetgeving. Wij spraken op één van die terrassen af met de burgemeester.

Volgens Dedecker was het openen van de terrassen de enige manier om alle mensen die wekelijks naar de kust komen op een hygiënische, coronaveilige manier te ontvangen. Horecaterrassen zijn pas volgende week opnieuw toegelaten, maar de burgemeester vond een, naar eigen zeggen “zeer spitsvondige manier” om deze regel te omzeilen: “Grote delen van de zeedijk worden door ons in concessie gegeven aan de horecazaken, zodanig dat zij daarop hun terrassen kunnen plaatsen. Dat zijn concessies die één jaar geldig zijn. Nu hebben wij die concessies opgeschort vanaf vandaag tot de dag dat de horeca opnieuw open mag. De handelaars mogen dus zelf geen terrasmeubels plaatsen. Vandaar dat wij met de gemeente onze eigen terrasmeubels geplaatst hebben, en dat wij verantwoordelijk zijn.”

Jean-Marie Dedecker vertelt ook nog dat alle coronamaatregels gevolgd worden. Er zijn vrijwilligers aanwezig die de terrassen ontsmetten. De lokale handelaren voorzien door middel van raamverkoop de bezoekers van een ijsje, wafel, koffie of een pintje. Dankzij de terrassen kunnen de mensen deze producten dan rustig, op een coronaveilige manier, consumeren op een terras op de zeedijk. Ook is er extra politiecontrole om alles in goede banen te leiden.

De terrassen van de gemeente zullen blijven staan tot acht mei, de dag dat alle Belgische horecazaken opnieuw klanten kunnen ontvangen op hun terrassen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

12 gedachten over “Jean-Marie Dedecker: “Vandaag niet enkel feest van de arbeid, maar ook van de vrijheid!””

  1. Veilig ??? Ik ben er gaan lopen van het volk niemand draagt er een mondmasker ik voelde mij absoluut niet veilig
    Ik had mondmasker aan iedereen bekeek mij precies of ik gek was

  2. Beste Sandra,
    Ik kan mij de reacties van de niet mondmaskers dragende mensen voorstellen.
    In de gemeente waar ik woon worden mensen met een mondmasker op straat of in het park ook aangekeken zoals u.
    Eerlijk, ik bekijk ze ook zo.
    Laat u a.u.b. niet zo onnodig bang maken, het virus is er, en ook na het vaccineren zal het virus blijven. Zoals alle virussen die hun intrede deden zijn gebleven.
    We zullen als burgers zelf de stap moeten zetten naar een “normale” samenleving. Verantwoord weliswaar.
    Als we dat van de Vivaldi bende en de “specialisten” laten afhangen zal het wachten op Godot worden.
    Toch 1 troost, u bent niet gek, enkel (te) angstig. 😉

  3. Hoera voor Jean-Marie! Mijn favoriet politieker van de laatste 60 jaar, net na John Fitzgerald Kennedy! We kunnen toch niet heel ons leven de samenleving helpen kapot maken door mee te doen met overdreven angst. Als de mensheid de huidige politieke dictatuur wil overleven moet er dialoog zijn, en gezond verstand.

  4. De Dag van de Arbeid. De naam zegt het al: die dingen aan het eind van uw armen waar vingers aanzitten laten wapperen! Terrassen in Middelkerke gewoon ff schoonmaken als mensen weggaan, binnen of aan het raam bestellen en klaar is Kees, Boeddha of Allah. Dedecker for president! Met minister-president Van Grieken, en ministers als Pas, Dewinter, Annemans, Francken, en andere wakkere van veel gezond verstand voorziene mensen.

  5. Op (a)sociale media kan je volop lezen dat dit een verkiezingsstunts is Van mijnheer Dedecker.
    Hoe dan ook het zal zeker niet zo gemakkelijk geweest zijn om dit te realiseren, dan meedoen aan “De slimste mens” zoals Bart De Wever.

Plaats een reactie

Delen