Joachim Coens. Foto De Zevende Dag.

Joachim Coens. Foto De Zevende Dag.

Uncategorized

Joachim Coens (CD&V) weigert te antwoorden op ja/nee-vraag of ‘stop islamisering’ strafbaar moet zijn

/

Opmerkelijk moment tijdens het debat over de vrijheid van meningsuiting in De Zevende Dag. CD&V-voorzitter Joachim Coens kreeg tot vijd keer toe de ja/nee-vraag of hij ‘stop islamisering’ een strafbare uitspraak vindt, maar hij weigerde daar concreet op te antwoorden.

“Ik denk dat het een belangrijk onderscheid is wanneer uitspraken aanzetten tot haat en geweld”, zo stak Coens van wal tijdens het debat, waarna hij de vraag kreeg of ‘stop islamisering’ volgens hem aanzet tot haat en geweld. “Dat moet een rechter beoordelen en er is inderdaad weinig applaus voor dit vonnis omdat je het gevoel krijgt dat je dingen niet meer mag zeggen.”

Geen concreet antwoord dus, en dus probeerde één van de moderatoren het opnieuw. “En dit moet je wel nog kunnen zeggen?”, vraagt één hen, maar die vraag wordt door Coens genegeerd. Vervolgens probeert de moderator het opnieuw, maar opnieuw geeft Coens geen concreet antwoord op die vraag. “Ik geloof in de rechterlijke macht en in beroep zal het misschien anders beoordeeld worden.”

“Maar vindt u dat het moet kunnen gezegd worden: stop islamisering?”, zo vraagt de moderator opnieuw. “Ik denk dat je je mening moet kunnen zeggen op een…”, waarna hij onderbroken wordt door de moderator die hem inmiddels voor de vijfde keer dezelfde ja/nee-vraag stelt. Opnieuw geen concreet antwoord van Coens. “Dat gaat over de context.”

Ook op sociale media werd het bizarre voorval opgemerkt en besproken.

https://twitter.com/FrankNassen/status/1398974705449816065

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




12 gedachten over “Joachim Coens (CD&V) weigert te antwoorden op ja/nee-vraag of ‘stop islamisering’ strafbaar moet zijn”

  1. Als men het snertvonnis van die snertrechter leest, dan leest men dat het drukpersmisdrijf van de Voorposters “klaarblijkelijk mogelijks” werd ingegeven door racisme of xenofobie. Ze schrijft dus “mogelijks” en is er dus niet zeker van. “Mijnheer u is klaarblijkelijk mogelijks schuldig aan diefstal, en dus gaat u de bak in”. Heeft de prezze het dan niet gelezen ? En de pers ook niet ? De snertpers ?

  2. vooraleer er een vonnis in beroep uitgesproken wordt zal het nog enkele jaren duren maar het wetsvoorstel ligt klaar en daar moet een 2/3meerderheid voor nodig zijn en daar zal de cdv moeten beslissen,ja of nee .Dan valt de regering of blijft ze bestaan en dan naar nieuwe verkiezingen en niet zoals in 2018 waar de blauwe judassen Vlaanderen verkracht hebben.

  3. De mechelse rechtspraak is onbegrijpbaar aangezien “stop islamisering” oproept tot het stoppen van haat, discriminatie, oproep geweld, angstzaaierij,…. waartoe de Koran oproept in diverse verzen. Begrijpe wie kan ?

  4. Wat een onzin allemaal. Een rechter moet beoordelen of “stop islamisering” aanzet tot haat en geweld ? En wat schieten we daarmee op, als ik vragen mag ? Voor hetzelfde geld kun je ook beweren dat de slogan “stop criminelen” aanzet tot haat en geweld. Of dacht er iemand dat de criminelen blij zouden zijn met deze slogan ? De vraag is helemaal niet of het aanzet tot haat en geweld. Zoek een andere bezigheid !

  5. Cdv de voorzitter n’a 5 keer de lippen stijf, hij is VALS TEGENOVER DE VLAAMSE BEVOLKING, NU 10 IN ’24 ONDER DE 5 EN HET ZOU ETER ZIJN DAT DEZE VIVALDI LINKS WEG IS NIETS HEBBEN ZE gedaan

Plaats een reactie

Delen