Sint-Niklaas. Foto Shutterstock.

Sint-Niklaas. Foto Shutterstock.

Uncategorized

‘Jongeren met een moslimachtergrond’ rijden voorzitter holebi-vereniging klem: “Je zal branden in de hel”

/

Opnieuw een geval van homofoob geweld, dit keer in Sint-Niklaas. Wim Raes, voorzitter van de holebi­vereniging vzw Tiszo, werd er klemgereden door een groep allochtone jongeren en aangevallen. “Ze riepen dat ik zou branden in de hel. Dit moet stoppen!”, zegt de man aan Radio 2.

Maandag werd in Oudenaarde uitgerekend op de Internationale Dag tegen de Homo-en Transfobie een jongeman hardhandig in elkaar geslagen, ook hier door een groepje allochtone jongeren. “Allah Akbar” riepen ze daarbij, zo was te zien op videobeelden die over het hele land voor veel verontwaardiging zorgden.

Amper twee dagen later vonden dus al opnieuw feiten van homofoob geweld plaats. Drie jongemannen reden voorzitter van holebivereniging vzw Tiszo Wim Raes klem en vielen hem aan. “Vuile homo! Je zal branden in de hel”, klonk het. De man zal naar eigen zeggen naar de politie stappen en klacht indienen. “Ik kan dit niet laten passeren”

De man vindt ook dat er overleg nodig is met de moslimgemeenschap. Zowel in Oudenaarde eerder deze week als in Sint-Niklaas nu ging het dus om jongeren met moslimachtergrond.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




10 gedachten over “‘Jongeren met een moslimachtergrond’ rijden voorzitter holebi-vereniging klem: “Je zal branden in de hel””

  1. quickie-stickie zal zijn toekomstig kiesvee niets in de weg leggen,zo laf is hij.Zijn partijtje moet asap onder de kiesdrempel gestemd worden bij nieuwe verkiezingen.

  2. Voor dit tuig bestaat er absolute straffeloosheid. Als je dit aanklaagt riskeer je zelf nog een boete en eventueel zelfs een gevangenisstraf. Ik hoop dat de dag nadert dat de politici zullen boeten voor de ongebreidelde import van de aanhangers van een achterlijke ideologie.

  3. Tja, waarom gebeuren dergelijke feiten keer op keer? Toch omdat deze “jongeren” politieke bescherming genieten? Zelfs na de moord op D. Polfliet worden ze niet gestopt. Wraakroepend!

Plaats een reactie

Delen