Journaliste Tine Hens. Foto De Afspraak.

Journaliste Tine Hens. Foto De Afspraak.

Uncategorized

Journaliste noemt Tom Van Grieken ‘mini-Adolf’

/

Tine Hens, zelfstandig journaliste en schrijfster, heeft voor verontwaardiging gezorgd op sociale media omdat ze Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken ‘mini-Adolf’ noemde. “Zo werkt dus niet-strafbare vrijheid van meningsuiting. U mag hem mini-adolf noemen en Voorpost mag een spandoek met ‘stop islamisering’ tonen. Het is of beide of geen van beide. Waarvoor kiest u?”

Een interview van Tom Van Grieken met De Tijd, en voornamelijk de titel die de krant boven het artikel koos, zorgde gisteren voor de nodige ophef. “Het blanke moet een dominante factor zijn”, klonk de titel. Een ongelukkige titel die de lading van het interview niet dekt, stelt Van Grieken. Zo zei hij verderop in het interview onder meer dat niet elke Europeaan blank moet zijn en dat immigranten wel degelijk deel zijn van onze samenleving, maar dat mocht allemaal niet baten.

Op sociale media werd Van Grieken door heel wat linkse opiniemakers afgeschilderd als racist, en ook journaliste Tine Hens deed daarbij haar duit in het zakje door Van Grieken te vergelijken met Adolf Hitler. “‘Er is geen Incacultuur meer omdat er geen Inca’s meer zijn.’ Waarom zijn er geen Inca’s meer, mini-Adolf? Weet je dat ook?”

https://twitter.com/MissTie/status/1398540186791854080

In de reacties zijn er heel wat mensen die de journaliste erop wijzen dat er geen Inca’s meer zijn door open grenzen en omdat ze onder de voet zijn gelopen en uitgemoord door immigranten van een andere cultuur. Daarnaast zijn er ook mensen die parallellen trekken met het debat over de vrijheid van meningsuiting, dat losbarstte nadat leden van het rechtse Voorpost veroordeeld werden voor de slogan ‘Stop islamisering’.

“Zo werkt dus niet-strafbare vrijheid van meningsuiting”, reageert iemand. “U mag hem mini-adolf noemen en Voorpost mag een spandoek met ‘stop islamisering’ tonen. Het is of beide of geen van beide. Waarvoor kiest u?”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




38 gedachten over “Journaliste noemt Tom Van Grieken ‘mini-Adolf’”

  1. Youssef Kobo vindt het vermoorden van islamcritici grappig: ook na de moorden op Theo Van Gogh en Pim Fortuyn noemde hij zijn schapen ‘Wilders’ en ‘Dewinter’, vooraleer ze onverdoofd de keel af te snijden.
    Dit is dan natuurlijk weer geen probleem

  2. Beste Tine

    Je mag blij zijn dat je nog een opiniestuk mag schrijven… Solliciteer maar eens voor een jobke in Agadir, Marrakech, of andere en probeer daar je ridicule mening te verkondigen… de plaatselijke politieke leider zal je wel eens onder handen nemen… alle Hens aan dek dan…

  3. Het PoCo-journaille excelleert in holle retoriek gegrond op drijfzand argumenten. PoCo-gazettenpraat schrijvelaars excelleren in “Laster & Eerroof” , alle machiavellistische framing wordt uit de Linkse duim gezogen in blinde paniek om vruchteloos te pogen de buiklanding in der recente peilingen de PoCo-partijen om te keren tegen het tijdstip van ons onbarmhartig electoraal vonnis van 2024. Maar het pak in de broek der PoCo-schrijvelaars verraadt hen, en de win waait de geur naar waar hij wil…..

  4. Mensen met een linkse gedachtengoed zijn psychisch ziek en moeten opgenomen worden . Ze vormen ook een gevaar voor de maatschappij ! Als je niet akkoord bent men hun gedachtengoed word je in elkaar geramd omdat je hun boodschap goed zou begrijpen…(Psychiater Rossiter VS en Ann Waters britse journaliste )

  5. Linkse journalisten en de MSM zijn naar een gevaarlijk situatie toe aan het werken.
    Men is (terecht) bezorgd om wat Jürgen Conings gedaan heeft, en mogelijk nog zou kunnen doen.
    Maar dat we op een Pim Fortuyn scenario beginnen afstevenen wat Tom Van Grieken betreft, daar hebben de linkiwinkies nog niet bij stil gestaan, of is dat juist de bedoeling?
    Bij Pim kwam de kogel ook van links. 🙁
    Ik heb het niet op een spandoek gezet, dus hopelijk nog niet strafbaar?

  6. Wie is hier de grote rasict als je dit in je mond neemt tegenover je eigen bevolking omdat hij zijn ongenoegen uit op het huigdig beleid ben je in mij ogen iemand die ervoor zorgt dat we niet meer kunnen praten met elkaar . En het gevaar van extreem recht /links het noorden kwijd zijn en de mensen een kant gaan kiezen die jaren geleden al is voorspeld door de Britse prim minister in het Europees parlement .
    Daar was hij van mening ” doe zo verder en het volk zal jullie komen ophangen en ik zal ze geen ongelijk geven
    Mvg

  7. Extreem- linkse Tine Hens mag blijkbaar ongestraft “Mini-Adolf” zeggen tegen Tom Van Grieken.
    Anderzijds krijgen Vlaamse burgers 6 maand gevangenis voor het ontvouwen van een spandoek met de slogan “Stop islamisering”.
    (Moest ik trouwens in de schoenen van die linkse rechter,die die uitspraak gedaan heeft staan,ik zou bij Van Ranst eens gaan informeren naar een goed schuiladres.Men weet maar nooit.)
    Is dat Tine-schepsel achterlijk,of alleen maar boosaardig dom?
    Snapt dat kieken dan niet dat hier een grens overschreden wordt die ,als het zo verder gaat,onvermijdelijk naar gewelddadige toestanden moet leiden.
    Straks is er inderdaad,onderandere wegens interventies zoals door dat Hens-onbenul, geen andere oplossing meer!

  8. Het niveau van de journalisten is tegenwoordig zo laag , omdat ze eigenlijk enkel nog de menig van uit bepaalde politieke strekking mogen en moeten verdedigen , want hun broodheren kijken toe en staan klaar met het subsidie infuus !!! liegen en bedriegen zijn tegenwoordig de beste kwaliteiten van de linkse pers of riool media !!

  9. Zo een braaf kind. Straalt liefde uit voor iedereen…Natuurlijk mag ze zeggen en schrijven wat ze wil, maar waarom hebben rechtse ideeën geen plaats in de regimepers???

  10. Schaf de oversubsidiëring van de kranten af en hoop op een neutrale objectieve Pers.
    heeft er iemand een idee wat de papierrenkrant bedeling kost en wie dat betaald. Ik heb een sterk vermoeden dat het zeker niet de familie Baert is of nog min der groep Van Thillo.

  11. Ze heeft zonder het te willen of te beseffen het verschil duidelijk aangetoond: de uitspraken van Voorpost werden bestraft, de hare zullen NIET bestraft worden.
    Dat is de kern van de hele zaak.

  12. Er is nog altijd een verschil tussen vrije meningsuiting en mensen op een lage manier uitschelden. Ik denk niet dat andere mensen kleineren en scheldnamen geven bijdragen aan een vreedzame, multiculturele samenleving.Toen ik dit artikel las van deze journaliste moest ik spontaan denken aan kleine kinderen. Die kunnen nl. ook niet tegen hun verlies. Laag….

  13. BPost krijgt een toelage van zo’n 350 mio € per jaar dacht ik, om de door extreem waarheidslievende kranten als De Morgen en De Standaard verkondigde wijsheid aan huis te brengen. Daardoor kan dat uit de gewone postbedeling blijven, want stel je voor dat al die naar de Waarheid hunkerende lezers hun gazet maar een keer of twee drie, doorgaans met vertraging, per week zouden krijgen :-).

  14. Ik dacht dat het vak journalistiek handelde in het brengen van feiten, cijfers en waarheidsgetrouwheid. Links en rechts is over de hele wereld aanwezig. Net zoals man en vrouw. Mijn verzoek aan de journalisten ten lande wees eens eerlijk en geef een oprecht gefundeerd verslag van de feiten.
    Het is nog steeds een recht voor iedereen om een mening te hebben, ook al strookt dat niet met andere hun gedachten. Democratie wil zeggen dat je een tegengestelde mening mag hebben maar u neer legt met de meerderheid. Jammer dat we hier in België een allegaartje aan partijen moeten tolereren om zo een gedwongen meerderheid van 7 partijen te verkrijgen. Het is zo, maar er mag dan oppositie gevoerd worden. Schrijf daar eens een realistisch stuk over en laat iedereen in zijn overtuiging. Probeer anderen geen mening op te dringen, dat lukt bij jullie ook niet. Handel dan ook zo belerend niet en doe eens aan beroepsernst aub.

  15. We zullen geleidelijk onverschillig worden voor wat er in de hoofden van sommige mensen omgaat als we kennis verwerven van de oppervlakkige aard van hun gedachten, de bekrompenheid van hun opvattingen en van het aantal fouten dat ze maken. Wie veel waarde hecht aan de mening van anderen, schenkt hen te veel eer.

  16. Er zijn geen Inca’s meer, mevrouwtje, omdat de Spanjaarden daar zijn binnengevallen en ziekten hebben meegebracht, waartegen de Inca’s geen afweer hadden. Dus de relevantie van uw vraag, ontgaat me volledig, ze houdt geen steek.

  17. Als je niet links bent, ben je een racist.Links zal nooit een inhoudelijke discussie aangaan omdat zoals het woord ideologie al aan geeft het gebaseerd is op een idee een fantasie gebaseerd op morele superioriteit en perfectie. Fascisten en nazie waren dat ook en hadden het woord cancel culture hoog in het vaandel, alleen hete dat toen Endlösung. Als je links dus vraagt een rationeel debat aan te gaan dan kom je aan de kernwaarde van hun denken hun fantasie namelijk de vermeende onfeilbaarheid en het superieur van hun idee. Rest bij hun alleen nog de mogelijkheid jou denken te Endlösen door wilt om zich heen te slaan en persoonlijk te worden. Wij noemen dat nu met een mooi woord cancel culture. En als ze de kans krijgen ga je gewoon weer naar de heropvoedings lagers en of gas kamers.Wees trots om een rechtse denker te zijn.Er zijn nog nooit miljoenen gestorven aan een rechtsideologie.De kogel komt altijd van links de ratio van rechts, het is links die zich moet verontschuldigen…

Plaats een reactie

Delen