Klopjacht naar zwaar bewapende beroepsmilitair "die dreigt met aanslag tegen het regime"

(Links). Interne nota van Defensie met opsporingsbericht Jurgen C. Rechts: Vincent Van Quickenborne (Photonews). Foto: PAL NWS

Uncategorized

Klopjacht op zwaar bewapende beroepsmilitair “die dreigt met aanslag tegen het regime”

Kristof Luypaert

De ordediensten over het hele land zijn in opperste staat van paraatheid. Ze zijn met man en macht op zoek naar Jurgen C.. De 46-jarige beroepsmilitair uit Dilsen-Stokkem zou volgens een interne nota van Defensie die PAL NWS kon inkijken “dreigen met een aanslag tegen het regime”. In VTM-nieuws deelde minister van Justitie Van Quickenborne mee dat het om een man zou gaan die door de staatveiligheid als “extreemrechts en gevaarlijk” wordt beschouwd. Het Federaal Parket weigerde die informatie te bevestigen en communiceert voorlopig niet.

De 46-jarige beroepsmilitair blijkt volgens een intern opsporingsbericht van Defensie werkzaam bij het detachement MP’s in de kazerne in Peutie. Hij is in het bezit van een grijze Audi Q5 en “dreigt met een aanslag tegen het regime”.

De Audi van de man is inmiddels teruggevonden in een bos nabij Bilzen. Van de man zelf ontbreekt elk spoor. Speciale eenheden bereiden zich nu voor om de zoektocht verder te zetten.

De man wordt duidelijk beschouwd als vuurwapengevaarlijk. Hij zou ook zwaar bewapend zijn onder meer met een machinepistool van het type FN P-90 en een FN 5.7 mm pistool en een kogelwerende vest dragen.

Het advies is om de man te benaderen “met uiterste voorzichtigheid” en te proberen de “toestand te bevriezen”. De man zou ook gedreigd hebben met wapengebruik tegen de politie.

Eerdere berichten in de media leken te suggereren dat de man vooral een bedreiging vormde voor viroloog Marc Van Ranst. Volgens onze informatie is het concrete voorwerp van zijn dreiging echter niet zo duidelijk voor de ordediensten en zouden er diverse doelwitten kunnen zijn. De viroloog en zijn gezin zijn in ieder geval als voorzorgsmaatregel overgebracht naar een veilige plaats.

Volgens bepaalde media zou de man ook in het bezit zijn van een “raketlanceerder” en zou er ook munitie ontvreemd zijn uit een wapenopslagplaats.

Foto: Intern opsporingsbericht Defensie voor Jurgen C. (copyright PAL NWS)

https://redactie.palnws.be/2021/05/klopjacht-in-limburg-marc-van-ranst-in-veiligheid-gebracht-na-bedreigingen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

18 gedachten over “Klopjacht op zwaar bewapende beroepsmilitair “die dreigt met aanslag tegen het regime””

  1. Het verwondert me niet dat een boegbeeld van een regime dat als tiranniek aangevoeld wordt, uiteindelijk dergelijke extreme reacties veroorzaakt. In nazi-Duitsland trachtte men de Führer te liquideren, en de aanslagplegers worden als helden beschouwd. Bij ons is nu communistische tiran Van Ranst, die het land mee naar de verdoemenis helpt, het mikpunt. Toch één goed ding: zolang hij ondergedoken blijft, zien we zijn ranzige kop niet.

  2. Na grootspraak van “Van Ranst” denk ik dat deze doorgeslagen militair meer schrik heeft om gedood te worden als “Van Ranst”. Profileringsdrang blijft een constante bij de viroloog. En het komt Q weer goed uit om te polariseren. Triest.

  3. Wanneer gaat men eens beginnen met de tientallen geradicaliseerde moslims uit het leger te verwijderen?Deze zijn ook gekend bij de Staatsveiligheid en de ADIV!Volgens defensie kunnen deze zomaar niet ontslagen worden zolang ze niets onwettig doen en vanwege de godsdienstvrijheid!!!Een viertal vertrok wel naar Syrië.Geniepige Van Quickenborne is er natuurlijk als de kippen bij om extreemrechts in de kijker te plaatsen.Wanneer geeft hij eens tekst en uitleg over de geradicaliseerde buschauffeur van de Lijn/onderaannemer die haatpraat verkoopt op zijn facebookpagina?Het parket “volgt” het op!Noch Keytsman van UNIA noch de rode staatszender met minaret van de Reyerslaan horen we indezer piepen.Dat viroloog MVR aanleunt bij de PVDA is een publiek geheim net zoals Van Quickenborne ooit nog lid was van Amada,de voorloper van de PVDA.Deze windhaan legde als een koekoek zijn ei puur uit opportunisme in vele politieke nestjes.

  4. was het een moslim terrorist geweest gekend door de gerechterlijke diensten dan zou het predikaat “verward” opgekleefd worden.Ik denk dat quickie-stickie veel gevaarlijker is dan die militair,quickie is een gevaarlijk ventje die in het stille opereert,laf en vals ,net als zijn partij en lachebekje

  5. Natuurlijk is die man gevaarlijk en moet dringend gevat worden en hij is extreem-rechts ( toch volgens Minister van Quickenborne ), al wie kritiek uit op de regering is extreem-rechts aldus de minister die van mening verandert zoals ik van onderbroek

  6. Als ik zie hoe het Tscheldt en protesten “stop islamisering” worden aangepakt, dan denk ik dat op de lijst van OCAD alle moslim terroristen zijn vervangen door al diegenen die geloven in een plandemie en tegen de belangen van onze migranten taxis zijn.

  7. Zoals deze man zullen er nog veel meer volgen, dat kan niet anders en is toch logisch, want boontje komt altijd om zijn loontje. In normale omstandigheden is zoiets natuurlijk niet goed te keuren maar van dat normaal zijn we nu heel ver verwijderd, en wie zijn daar, hoe je het ook keert of draait, uiteindelijk de grote schuldigen van?

  8. Beste Paul. Tot vanmiddag 13.00 uur, toen het parket zélf een foto en de volledige naam van de verdachte verspreidde via een opsporingsbericht, is het deontologisch volstrekt normaal dat iemands volledige identiteit niet openbaar wordt gemaakt.
    Wij hebben tot dat moment steeds over ‘Jurgen C.’ gesproken.
    Groet.
    Kristof.

  9. Klopt toch iets niet in hele dat verhaal .volgens de kranten lage de zware wapens nog in zijn voertuig. Hij is Mp dus kan hij zijn vuurhandwapen nog bij hebben en een p90 . 250 man politie ervoor op de been. Ik zou eens willen weten hoeveel criminelen er in stad rondlopen met een vuurwapen onder hun kleding of in hun wagen ?

Plaats een reactie

Delen