Machtsontplooiing van leger en politie in Maasmechelen. Foto Photonews

Machtsontplooiing van leger en politie in Maasmechelen. Foto Photonews

Uncategorized

Klopjacht op Jurgen Conings levert niets op: vandaag wordt voort gezocht

Wim De Smet

De klopjacht op militair Jurgen Conings heeft voorlopig niets opgeleverd. Het federaal parket maakt bekend dat het vandaag blijft voort zoeken in het Nationaal Park Hoge Kempen.

Sinds vanochtend vult de parking aan De Salamander, de toegangspoort tot de Mechelse Heide, zich opnieuw met politievoertuigen. De E314, vanaf Maasmechelen richting Genk, is opnieuw opengesteld voor het verkeer.

Het federaal parket houdt vanmorgen om 9 uur een evaluatievergadering en onderzoekt welke mogelijke stappen er kunnen gezet worden in de zoektocht naar de voortvluchtige militair. “We hadden concrete aanwijzingen dat hij in het park zat”, meldt Eric Van Duyse, woordvoerder van het federaal parket. “Dat hij niet is aangetroffen, hoeft niet te betekenen dat hij niet in de omgeving is of was. Alle elementen in het onderzoek worden nu geanalyseerd en we bekijken wat de volgende stappen zullen zijn. Alle pistes liggen open, we sluiten niets uit.”

Veel kijklustigen

De massale aanwezigheid van leger en politie in Maasmechelen lokt intussen veel kijklustigen. Ouders met kinderen willen een glimp opvangen van politiemensen, ingezet materiaal en van de aanwezige persmensen.

De 46-jarige Jurgen Conings keerde maandagavond niet naar huis terug. Dinsdag bleek dat hij onrustwekkende afscheidsbrieven had geschreven en zware wapens had bemachtigd. Politie en leger zijn al sinds dinsdagavond op zoek naar de man. Er werd daarbij zelfs een beroep gedaan op politie-eenheden van de buurlanden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wim De Smet (°1970, Asse) was meer dan 20 jaar dienst als journalist bij Het Laatste Nieuws. Hij is altijd op zoek naar nieuws.

7 gedachten over “Klopjacht op Jurgen Conings levert niets op: vandaag wordt voort gezocht”

  1. In 1972 moesten we als milicien ’s nachts rond de kazerne wacht lopen met onze “vigneron”. De Baader-Meinhof bende (Rote Armee Fraktion) zou gesignaleerd zijn en zou kunnen aanvallen ! Maar kogels kregen we niet mee voor op onze patrouille want dat was te gevaarlijk !

  2. Je zou bijna denken dat hij op de loop us met een atoombom, gezien het aantal Belgische, Nederlandse, Duitse en Luxemburgse manschappen die worden ingezet.
    Ik onthoud hier echter uit dat in de toekomst justitie van elke plunderaar, elke crimineel die in het bezit is vanwapens(zie Oostende) een opsporingsbericht met naam en toenaam, foto, etc gaat verspreiden.

  3. Als ex para begin ik meer en meer sympathie en bewondering te voelen voor die man. 500 militairen en politie naar hem op zoek en toch geeft hij ze het nakijken. Een elitesoldaat.

Plaats een reactie

Delen