Kortrijk - Foto: Shutterstock

Kortrijk - Foto: Shutterstock

Uncategorized

Kortrijk gaat extra stewards inzetten na overlast door Franse toeristen: “Ze zijn welkom, maar het moet leuk blijven”

Niels Geerinck

De versoepeling van de coronaregels en dus de opening van de winkels en horeca, trekt heel wat Noord-Franse toeristen aan. Al blijken die zich vaak niet echt aan de coronaregels te houden. Tot groot ongenoegen van Kortrijkse winkeliers. Daarom zal Kortrijk inzetten op extra stewards om een oogje in het zeil te houden.

In Frankrijk blijven de versoepelingen nog even uit, daarom wordt ons land des te meer aantrekkelijker. Zo komen heel wat Fransen bij ons genieten van een winkeluitstapje of een bezoek aan de horeca. “Ze zijn ook echt welkom, laat dat duidelijk zijn. Maar het is uiteraard wel de bedoeling dat ze hier de coronamaatregelen naleven, net zoals wij allemaal.”, zo besluit schepen Arne Vandendriessche.

Arrogantie

Toch blijkt dat heel wat van deze Franse toeristen zich niet of amper aan de geldende maatregelen houden. Toch grote frustratie van heel wat winkeliers. “Sommigen van de Franse bezoekers zijn erg arrogant en weigeren de regels te volgen.”, zo zegt een handelaar.

Ze dragen hun mondmasker niet correct, zitten met te veel aan tafel, gaan met te veel tegelijk de winkel binnen, willen geen winkelkar- of mandje nemen. Dat maakt het voor onze eigen handelaars knap lastig. Uiteraard zien ze alle klanten graag komen, om hun omzet wat goed te maken. Maar voor hun eigen veiligheid en die van andere klanten is het belangrijk dat iedereen de maatregels naleeft.”, aldus Vandendriessche.

Om het probleem aan te pakken zal de stad tien extra stewards inzetten. Deze zullen op belangrijke punten in de winkelstraat worden opgesteld. “Er zullen niet enkel stewards opgesteld staan aan de toegangspoorten van ons winkelwandelgebied, we sturen ook stewards de straat op om daar mee een oogje in het zeil te houden”, zo klinkt het. “Als handelaars of horecabazen voelen dat ze de situatie iets minder goed de baas kunnen, kunnen ze altijd stewards erbij roepen.”, zo voegt hij eraan toe.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen