Siege of Jerusalem by crusaders

Cultuuroorlog

Leden Voorpost veroordeeld tot celstraffen voor spandoek ‘Stop Islamisering’

Wim De Smet

Drie leden van de Vlaams-nationalistische beweging Voorpost zijn door de correctionele rechtbank in Mechelen veroordeeld tot celstraffen van zes maanden met uitstel. Een vierde actievoerder moet effectief zes maanden naar de gevangenis.

De vier Voorpost-leden hielden op 30 mei vorig jaar een actie aan de wekelijkse markt in Mechelen. Ze ontrolden er een spandoek met de tekst ‘Stop Islamisering’ en deelden ook folders uit. Omdat de actie niet was toegestaan, ging de politie over tot arrestaties.

Volgens het parket maakten de vier zich schuldig aan het aanzetten tot haat of geweld tegen de moslimgemeenschap. De rechter volgde nu dat standpunt.

Vrije meningsuiting

Volgens advocaat Luc Deceuninck, die Voorpost verdedigde, werd er nochtans geen enkele wet overschreden en gebruikten de vier hun recht op vrije meningsuiting. “Op het spandoek en de pamfletten stond ‘Stop islamisering’, dat is een politiek statement”, sprak meester Luc Deceuninck. “Er stond niet ‘Weg met de islam uit België’ of dat het verboden is om moslim te zijn. Islamisering is het onderwerpen van de maatschappij aan de gedragsregels van de islam die beschreven staan in de sharia, waardoor de eigen cultuur, religie en wetgeving verdrongen wordt. Het was een statische, vreedzame manifestatie. We hebben hier te maken met een loutere vrijheid van meningsuiting, er werd niet aangezet tot haat of geweld, de vrijspraak is dus de enige juiste uitspraak in dit dossier.”

Volgens de advocaat is de correctionele rechtbank overigens niet bevoegd in deze zaak. Deceuninck zegt dat het om een drukpersmisdrijf gaat. In dat geval moet het hof van assisen een uitspraak doen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wim De Smet (°1970, Asse) was meer dan 20 jaar dienst als journalist bij Het Laatste Nieuws. Hij is altijd op zoek naar nieuws.

19 gedachten over “Leden Voorpost veroordeeld tot celstraffen voor spandoek ‘Stop Islamisering’”

  1. Toppunt van de links-islamitische sfeer in dit onland. Dit is echt vrije meningsuiting. Enfin de rekening zal men presenteren in 2024. Maar Vlaams Nationalisten verenig U. AUB

  2. Ik wil dat alle Vlaamse volksvertegenwoordigers hiertegen protesteteten Wie dit niet doet, verklaart dat hij voor de linkse dictatuur is.
    Dit vonnis is TOTAAL onaanvaardbaar.

  3. En dan maar verwonderd zijn over de radicalisering, aan Vlaamse kant uiteraard… Op naar een nieuwe zwarte zondag.
    Vlamingen in de bak en ……… branden de boel plat. Leve de multiecultuur

  4. Soms moet men vechten om zijn vrijheid te behouden, dit is zo een moment. De laffe vunzige corruptie en het achterbaks gekonkelfoes over de democratisch machtsgrenzen heen vraagt om een grote opkuis. Die varkens stal in Mechelen moet uitgemest worden en gedesinfecteerd zoals gans België.

  5. Jaaa… een vonnis op initiatief van de “krollebol-aaier” Bart Somers… een zogezegde “liberaal”, en zogezegd verdediger van het vrije woord…. Wie daar ooit nog voor stemt mankeert toch wel iets!
    Zoals ik al schreef: het komt nog zover dat we het zelfs niet meer mogen denken… zie de gedachtenpolitie in het boek “1984” van George Orwell en je weet meteen waar het naartoe gaat.

  6. Islamisering of islamificatie is het proces van de omvorming van een samenleving naar de islamitische religie, cultuur en wetgeving (sic). Luidens het vonnis van de Mechelse rechter, begrijp ik, dat de burgers niet het recht hebben zich te verzetten tegen de islamisering van Vlaanderen. Dit is virtueel de deur openen naar een theocratische moslimstaat naar Iraans model. In deze context kunnen we spreken over een shariavonnis. Afwachten of u deze tekst te lezen krijgt.

Plaats een reactie

Delen