Leerling 'zag'Jürgen Conings bij school in Evergem: school opnieuw vrijgegeven

Jurgen Conings. Foto: Photonews. Federale Politie.

Uncategorized

Leerling ‘zag’ Jürgen Conings bij BUSO-school in Evergem: school opnieuw vrijgegeven

Kristof Luypaert

In Evergem is een school voor Buitengewoon Secundair Onderwijs (BUSO) ‘t Vurstjen even ‘in lockdown’ gegaan nadat een leerling Jürgen Conings in de buurt zou hebben gezien. Gewapende agenten doorzochten de omgeving en de hulp van een politiehelikopter werd ingeroepen. De sweeping bleek negatief. 

BUSO school ‘t Vurstjen in Evergem is dinsdagmiddag een tijd lang in lockdown gegaan. Een van de leerlingen dacht de voortvluchtige militair Jürgen Conings gezien te hebben.

De politie zette de omgeving af, doorzocht de buurt en hield een sweeping. Terwijl een team agenten post vatte voor de school zochten anderen in de omgeving van het station. Ook een park in de buurt, het Grossenknetenpark is doorzocht. Ook de politiehelikopter kwam in versterking.

Omstreeks 13.30 uur werd de zoekactie afgerond. Jürgen Conings werd niet teruggevonden. De leerlingen van BUSO school ‘t Vurstjen bleven gedurende de zoekactie binnen. Intussen is de omgeving alweer vrijgegeven.

N-VA Kamerlid en Schepen in Evergem Kathleen Depoorter: “Het is belangrijk om mee te geven dat de politie na grondig onderzoek de school opnieuw vrijgeven heeft. We danken hen voor dit grondige werk en voor de sereniteit van het onderzoek.”

Volgens Depoorter was er op geen enkel moment sprake van paniek bij de leerlingen. Jurgen Conings is intussen ook al gesignaleerd op andere plaatsen. Zo verwarde een getuige een visser met een camouflage t-shirt en een vislijn in zijn rugzak reeds met de vermiste terreurverdachte. Het parket en de politiediensten nemen telkens steeds het zekere voor het onzekere. Ook zou Conings door getuigen gezien zijn bij het huis van Marc Van Ranst.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

3 gedachten over “Leerling ‘zag’ Jürgen Conings bij BUSO-school in Evergem: school opnieuw vrijgegeven”

  1. Massahysterie, ook bekend als collectieve hysterie of groephysterie, is een fenomeen in de sociologie en psychologie waarbij collectieve denkbeelden of dreigingen, zowel echt als fictief, door een groep wordt gestuurd als resultaat van geruchten en angst. … In veel gevallen maakt aandacht van de media de hysterie erger.

Plaats een reactie

Delen