'Everyone is awesome' van LEGO. (Youtube)

'Everyone is awesome' van LEGO. (Youtube)

Cultuuroorlog

LEGO komt begin juni met LGBT-set

Simon Segers

Speelgoedfabrikant LEGO brengt op 1 juni, net op tijd voor de ‘pride month’, een eerste set uit waarbij de LBGT-gemeenschap centraal staat. De ontwerper wil hiermee een duidelijk signaal zenden over de waarden van LEGO.

De set is ontworpen door hoofddesigner Matthew Ashton. Hij geeft op de website toelichting over zijn motivatie voor de creatie van dit project. “Het startpunt was voor mij het gevoel dat wij, als een gemeenschap, meer kunnen doen om elkaar te steunen en onze verschillen te appreciëren.” Ashton is zelf een homoseksueel en argumenteert dat er tijdens zijn jeugd in de jaren ’80 veel stigma was rond homoseksualiteit. “Representatie is belangrijk.”

Paarse dragqueen

Betreffende de set zelf heeft de LEGO-designer ook nog het een en ander te zeggen: “We wilden zeker ook zwart en bruin in de set gebruiken om de wijde diversiteit binnenin de LGBTQIA+-gemeenschap te vertegenwoordigen. We hebben ook lichtblauw, wit en roze toegevoegd om de transgendergemeenschap te ondersteunen en omarmen. De paarse ‘dragqueen’ heb ik toegevoegd als een duidelijke knipoog naar de schitterende zijde van de LGBTQIA+-gemeenschap.” Ashton laat weten dat dit een duidelijk signaal moet vormen om duidelijk te maken waarvoor LEGO staat. “We willen jullie allemaal aanvaarden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

9 gedachten over “LEGO komt begin juni met LGBT-set”

  1. De kinderen kunnen blijkbaar niet snel genoeg in contact gebracht worden met abnormaal of ziekelijk gedrag en ziekelijke ideeën … Als het maar volgens de mode is en als het maar centen opbrengt.

  2. Slimme marketing want je móet er gewoon nog een andere Legodoos bijkopen… een brandweervoertuig, een politiewagen of een bulldozer. Iets “strafs” waarin de figuurtjes kunnen plaatsnemen.

  3. Het gaat allemaal van kwaad tot erger met dit linkse introductie.
    Waarom moeten kinderen al met dit gezever in aanmerking komen ?? Laat kinderen kinderen zijn. Handen af van onze kinderen !
    Ik ga dit ZEKER nooit kopen aan mijn kinderen.
    Doe normaal het is al gek genoeg !!
    Een mini raar agresief groepje, die problemen met hun eigen hebben, zijn heel de wereld aan het verdraaien. Genoeg is genoeg!

  4. Voor mijn part mag ieder mens het geluk op zijn manier zoeken. Ieder gelukkig mens is een probleem minder op de wereld. Maar ik heb niet de behoefte te applaudisseren voor iedere transgender of voor iedere man die zich als vrouw wil verkleden. Het hele gedoe rond lgtbq+ (je tong struikelt er over) lijkt me te veel opgefokt. Goede wijn prijst zichzelf. Als er zoveel gedoe rond is, is dat het teken dat men beseft dat er enige aberratie bestaat ten opzichte van het normale. Op zich is dat geen probleem, maar maak er dan ook geen circus en ophef van.

Plaats een reactie

Delen