Levenslang gevorderd voor Laudet en Van de Velde

Gerechtsgebouw Antwerpen. Foto: PhotoNews.

Uncategorized

Levenslang gevorderd voor Laudet en Van de Velde

Kristof Luypaert

Het openbaar ministerie heeft levenslange gevorderd voor Marc Laudet (46) en Ashley Van de Velde (36) voor de roofmoord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts (45). Gisteren heeft de Antwerpse assisenjury ze schuldig gevonden.

Advocaat-generaal Björn Backx zag geen enkele verzachtende omstandigheid. Om de maatschappij maximaal tegen het duo te beschermen, vroeg hij om een beveiligingsperiode van twintig jaar op te leggen. Daarnaast vroeg hij om een terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank gedurende vijftien jaar uit te spreken.

De jury beraadt zich nu over de straftoemeting.

https://redactie.palnws.be/2021/05/bonny-en-clyde-van-de-kempen-beiden-zijn-verantwoordelijk-voor-dood-christine-lenaerts/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

2 gedachten over “Levenslang gevorderd voor Laudet en Van de Velde”

  1. Valt weinig aan toe te voegen …maar “De lokale politie van Herentals heeft geprobeerd om een hinderlaag te leggen voor de Kempense ‘Bonnie en Clyde’, toen ze van een garagist hoorden dat die een vrouw hadden ontvoerd. Maar dat liep grandioos mis. De ontvoerders zagen de politie al van ver staan, en sloegen op de vlucht. Drie uur later was Christine Lenaerts dood.” Goed gewerkt alweer …

  2. zelfs 2 KEER !!!
    Ondanks twee verontrustende telefoontjes naar de politie zag de parketmagistraat van dienst niet in hoe nijpend de situatie van gevangenisverpleegster Christine Lenaerts was. Ze was door Marc Laudet en Ashley Van de Velde meegenomen onder dwang en probeerde twee keer alarm te slaan. De garagist aan wie het koppel Christines auto wilde verkopen, liet hen om 18u terugkomen om hen in een hinderlaag te kunnen laten lopen. Maar omdat het duo de politie zag staan, sloegen ze snel af.

Plaats een reactie

Delen