Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Levenslang voor Syrische vluchteling die man doodstak in Duitsland

Wijnand Meeus

Een Syrische vluchteling heeft in Duitsland levenslang gekregen voor een fatale steekpartij in Dresden. De 21-jarige moslimextremist stak daar in oktober 2020 een homokoppel neer nadat hij net was vrijgekomen. Een van de twee slachtoffers, een 55-jarige man, overleefde de aanval niet.

De openbare aanklager eiste de hoogst mogelijke straf. Ze vonden dat er geen verzachtende omstandigheden waren. Ook de rechter volgde de eis van de aanklager en legde de man levenslang op . Zijn advocaten pleitten echter voor strafvermindering omdat ze vonden dat de man geestelijk nog onvolwassen was op het moment van de moord, toen hij 20 was.

Abdullah A. arriveerde in 2015 als minderjarige in Duitsland en begon toen al propaganda te verspreiden voor terreurgroep Islamitische Staat. In 2018 verscheen hij voor die feiten al voor de jeugdrechter. Nadat hij tijdens zijn detentie ook nog eens enkele cipiers aanviel, werd een nog hogere straf opgelegd. Vorig jaar werd hij vrijgelaten en stak enkele dagen later al de twee mannen neer. Hij kon oorspronkelijk vluchtten maar werd een paar weken later opgepakt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Levenslang voor Syrische vluchteling die man doodstak in Duitsland”

Plaats een reactie

Delen