Een door migranten gebruikt bootje in Kent (VK) (Shutterstock)

Een door migranten gebruikt bootje in Kent (VK) (Shutterstock)

Uncategorized

Mahdi, Verlinden en Quickenborne kondigen maatregelen tegen mensensmokkel aan

Pieter Van Berkel

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) zal extra plaatsen in gesloten centra voorzien. Dat kondigt hij aan in een gezamenlijk persbericht met minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V).

De drie ministers hadden donderdag overleg over transitmigratie, nadat 81 migranten die naar het Verenigd Koninkrijk wilden reizen in Koksijde werden onderschept. West-Vlaams provinciegouverneur Carl Decaluwé (CD&V) en burgemeester van Koksijde Marc Van den Bussche trokken beiden aan de alarmbel.

“Het mag niet lonen voor mensensmokkelaars om kwetsbare mensen in gammele boten op zee te sturen”, zegt Mahdi. “Ik heb alle begrip dat de burgemeester het moe is. Voor mijn diensten is het ook frustrerend, maar ondertussen doen ze alles om zoveel mogelijk mensen terug te sturen en plaatsen vrij te hebben in de gesloten centra, ook tijdens de coronacrisis.”

Verlinden kondigt aan dat ze het kader van het interventiekorps van West-Vlaanderen verder zal invullen. Ze laat de mogelijkheid om een verbindingsofficier met Frankrijk voor de problematiek van de transitmigratie aan te stellen, versneld onderzoeken.

Van Quickenborne kondigt aan dat politie en parket er “alles aan zullen doen om het criminele netwerk bloot te leggen en te ontmantelen”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

4 gedachten over “Mahdi, Verlinden en Quickenborne kondigen maatregelen tegen mensensmokkel aan”

  1. Als FRONTEX consequent manu militari hun verantwoordelijkheid zou opnemen tegen de mensensmokkelende NGO’s, zou het “probleem” vlug krachtdadig opgelost zijn !

Plaats een reactie

Delen