Marc Van Ranst haalt uit naar Nederlandse coronascepticus: "Helemaal klaar met deze oplichter"

Viroloog Marc Van Ranst. Photo News

Uncategorized

Marc Van Ranst: “Vlaams Belang zorgt voor actieve sfeerschepping tegen virologen”

Anton Schelfaut

Volgens viroloog Marc Van Ranst zorgen Vlaams Belang en andere rechtse figuren op sociale media voor een actieve sfeerschepping tegen virologen.

https://redactie.palnws.be/2021/05/lachaert-vergelijkt-vlaams-belang-met-radicaliserende-imams-walgelijk/

Marc Van Ranst meent dat het Vlaams Belang en andere rechtse figuren “een hellend vlak” hebben gecreëerd, waardoor bedreigingen aan het adres van virologen normaal zijn geworden. “Er is een actieve sfeerschepping vanuit rechtse hoek. Met als boodschap: virologen mag je beledigen, daar mag je alles mee doen.”

Van Ranst zit ondergedoken na bedreigingen aan zijn adres door de voortvluchtige militair Jürgen Conings. De viroloog is van mening dat Vlaams Belang duidelijk afstand zou moeten nemen van Conings en de steun die hij krijgt op sociale media.

Eerder vandaag zei ook Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert al dat Vlaams Belang mee verantwoordelijk is voor de radicalisering van Conings. De liberaal veroordeelde eveneens de steun die de militair krijgt op sociale media. “Dit soort steun is niet aanvaardbaar. En het is ook aan Vlaams Belang en Tom Van Grieken om dit te zeggen, want het zijn hun volgers die dit doen”, aldus Lachaert.

“Zoveel mogelijk mensen naar Vlaams Belang jagen”

“Wanneer zou het een goed moment zijn om te onthullen dat we eigenlijk Van Ranst betalen om het regeringsbeleid iedere dag in diskrediet te brengen om zoveel mogelijk mensen naar het Vlaams Belang te jagen?”, reageert partijvoorzitter Tom Van Grieken met een kwinkslag op Twitter.

“Kan er iemand eens de zuurstof gaan meten in het safehouse? Het lijkt een kritiek punt te bereiken”, twittert Vlaams Belang-fractieleider in het Vlaams Parlement Chris Janssens.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

33 gedachten over “Marc Van Ranst: “Vlaams Belang zorgt voor actieve sfeerschepping tegen virologen””

  1. Hij is natuurlijk steeds objectief en neutraal…
    Wat hij verkondigde in de Nederlandse pers;Zo vertelde Van Ranst dat in ons land extreemrechtse mensen de coronamaatregelen niet naleven omdat ze hem “niet kunnen luchten”. Volgens de viroloog was dat dan een vorm van “natuurlijke selectie”.

    Van Ranst had het uitgebreid over extreemrechts in het programma. “Je ziet in de Verenigde Staten dat Republikeinen niets willen weten van die corona-maatregelen, en als Democraat vind je die nodig”, vertelde hij.

    “Hier is dat net hetzelfde. Mensen die extreemrechts zijn kunnen Van Ranst niet luchten, dus gaan we ook die corona-maatregelen maar niets vinden. Dat is een vorm van natuurlijke selectie.”

    De uitspraken van Van Ranst worden in Nederland niet geapprecieerd. “Lieve zuiderburen, willen jullie dit soort haatpredikers voortaan aan jullie eigen kant van de grens houden?”, klinkt het onder meer op Twitter.

  2. 4-ologen zijn uitermate grappig, alleen al hoe hun visie over oorspronkelijk een “griepje” geacht en later hun idee over mondkapjes evolueerde. Enkel Jan Hesp kan nog vaker van gedacht veranderen , aan het kiesvee aangeboden ter electorale marketing onder de productnaam “voortschrijdend inzicht”(sic) !

  3. . De enige persoon die verantwoordelijk is voor wat er met mvr nu gebeurt is mvr zelf. Waarom zien we dit niet bij SVG, PVD, EV, …Omdat deze deden waarvoor ze betaald werden. Als er commmentaar was over hen dan gingen ze in discussie maar bij mvr werd ge steevast afgeschilderd als extreem rechts, een idioot, een zelf uitgeroepen epidemioloog (wat hij trouwens zelf ook is), zwijgen opgelegd,…maar nooit is hij in discussie gegaan. Een Waalse viroloog Marc Wathelet die kritiek had over de aanpak van mvr heeft hij nooit op een deftige wetenschappelijk manier gecounterd maar door deze man af te schilderen als een belachelijk ventje, er zal wel een reden zijn waarom hij geen viroloog meer is en ik wel nog,…. ronduit triestig. In feite had men mvr al moeten ontslagen op basis van zijn optreden in Engeland. Wat hij daarin zegt is totaal onaanvaardbaar. Bij mvr hebt ge geen andere mening maar een foute mening

  4. Als het regent zal het ook wel de schuld zijn van het Vlaams Belang volgens Van Ranst. Ik denk dat de onzin van die vent de Vlaming stilaan de strot uitkomt.

  5. Sfeerschepping tegen virologen? Daar heeft Van Ranst veel meer aan bijgedragen dan het VB. Kan iemand hem eens uitleggen dat Vlaamse spreekwoorden een grond van waarheid hebben. In dit geval: al loopt de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel.

  6. Hoog tijd dat Van Ranst en Lachaert stoppen met polariseren zodat alles tot rust kan komen.
    hoe intelligenter ze zijn, hoe rampzaliger de gevolgen.

  7. De titel ware beter geweest ‘Activistische viroloog zorgt voor sfeerschepping tegen Vlaams Belang’. Ik hoop dat de vivaldi-troepenmacht Jürgen Conings niet vindt, zodat Van Ranst voor eeuwig in zijn safe schijthuis moet blijven.

  8. Marc van ranst maakt steeds en grote drama dat niet moet zijn zoekt zelf problemen op
    Is grof tegen de mensen
    Hij moet er mee stoppen
    Zal er ook geen problemen zijn
    Maar hoe hij nu bezig is vraagt hij verkeerd aandacht zet de wereld op stelde
    Hij moet stoppen met steeds in media te staan
    Amen 🙏

  9. De polarisering komt vooral van Marc Van Ranst zelf. De Belgische overheid zou zich maar best distantiëren van deze toxische figuur en zijn onprofessioneel gedrag. Door zijn provocerende attitude verliest hij ook als medisch expert veel van zijn geloofwaardigheid.

  10. Men zou gaan denken dat MVR als uiterst linkse …een communist dus CHINA MET HUN ZELF GEFABRICEERD VIRUS UIT DE WIND WIL ZETTEN …en de aandacht wil afleiden over wat in Wuhan gebeurde.. DAT IS WAT DE GELE KANARIE JÜRGEN WIL DUIDELIJK MAKEN

  11. Hij zegt en doet opnieuw waar hij goed in is, dat is dan ook het enige, opscheppen, onrust zaaien en daarna anderen de schuld geven. Sommigen gaan hem nog geloven ook.

  12. Ongelooflijk dat een geleerd man als Marc van Ranst zulke kleingeestigheid tentoonspreidt. Schoenmaker blijft bij uw leest als viroloog en laat het platvloers gekibbel over aan de politici. Dat is hun job. Met uw hitse tegen het Vlaams Belang maakt u die partij alleen maar sterker. U wint daar niets mee tenzij haat en verachting tegen uw persoon.

  13. Ooo oo, hij gebruikt het koninklijk meervoud al; wij de virologen? Nee Markske nu als een grote jongen zelf de storm uitrijden en u niet achter moeders rok verschuilen. Tijdens de Mexicaanse griep, H1N1 heeft deze gewetenloze windhaan ons op basis van zijn geweldige kennis en voorspellingen: 7% van de Belgen zouden sterven, een massa medicatie gesleten. Op verdient of niet, hoewel hij denkt onfeilbaar te zijn bewijst hij keer op keer er glansrijk naast te zitten. Een Salsa epidemie kan je net zo min aan als een Corona epidemie, laat de politiek best ook maar aan u voorbij gaan of wacht minstens tot je jezelf tot communistisch dictator kroonde, De naam Stalin past je gegoten, ik herken zelfs zij afwijkingen in jou.

  14. Van Rampst is zelf de hoofdverantwoordelijke voor de slechte reputatie van de virologen . Hoewel niet verkozen , heeft hij wel het hoofdkenmerk van een linkse politieker: het is altijd de fout van iemand anders . zelf is hij onschendbaar en onfeilbaar .

  15. Waarom niet eens de mening vragen aan andere wetenschappers (Prof. Vlieghe, Van Gucht, Van Damme, Meifroidt, Goossens, …).
    Delen die dezelfde mening als prof. Van Ranst ? Zou ik graag eens willen weten ?

  16. Ik lees op de website van de stasizender dat MVR wist dat JC daar stond en al bedreigingen had gehad van hem.
    De politie bracht MVR dan naar een veilige plaats.
    Waarom hebben ze dan JC niet opgepakt als ze wisten dat hij daar stond?
    Ik heb dan een poging gedaan om het artikel verder te lezen maar plotseling werd ik mottig, Zum kotzen.

  17. Maar : “Linksologen zorgen voor actieve sfeerschepping tegenover Rechtse Mensen”. Linksologen camoufleren zich nogal eens als door de Overheid overbetaalde “antropoloog, socioloog of politicoloog” en soms zelfs als een fanatieke 4-oloog. Dit, ten einde zo hun als beweerdelijke “wetenschappelijke studie” (sic) verpakte en gecamoufleerde PoCo-propaganda te kunnen afscheiden. Uiteraard weliswaar gesponsord met subsidies uit belastinggeld, nolens volens gemolken van hen die WEL economisch productief bijdragen tot de BNP Welvaartskoek ! Zoals een vermeende “Arbeidsmarkt Expert” vaak over “de Arbeidsmarkt” oreert terwijl Economisch Productieven er WEL voor presteren !

  18. Hoe langer Jürgen Conings ondergedoken blijft, hoe langer pull-over collectioneur Van Ranst zal dienen ondergedoken te blijven. Hopelijk vindt die militair de hangar niet waar de 4-oloog zijn pull-overs in stockeert want anders zou de Linksoloog zijn geliefde kledij wel eens na Kerstmis kunnen terugvinden met “de mot er in” ….

  19. ik zie een foto van lachebekje en wat me opvalt is dat hij al de kledingmanie aan heeft van zijn kiesvee,nl een hoodie,zo kun je feiten plegen zonder herkend te worden,typisch wat er van de vld geworden is,feiten plegen en de schuld bij iemand leggen.

  20. Het is Conings gelukt om MVR van het TV-scherm te krijgen. Het heeft mij steeds verwonderd dat MVR tijd had om zo veel op TV te verschijnen. In zo’n ‘viruscrisis’ zou ik verwachten dat hij meer in zijn labo zit dat rond te rijden van de ene TV studio naar de andere, om dag na dag hetzelfde te vertellen. Overigens vind ik het fout dat Conings of wie dan ook MVR of iemand anders met de dood bedreigt.

  21. Hij gaat uit de belangstelling verdwijnen al het Corona virus verdwenen is, en terug mister wie word ? en dat zint hem niet want kickt erop om in de belangstelling te staan !! En van die brief is gewoon verzonnen door Van Ranst , iemand die dat van plan is stuurt geen brief en gaat zeker geen 2 uur aan het huis rondhangen van het doelwit !!En een brief typen kan iedereen is gewoon een grove leugen allemaal !!

  22. Het verschil met Whatelet is dat deze laatste een vooraanstaande prof was in de VS en boerke Van Ranst blijkbaar niet verder is geraakt dan wereldstad Leuven…Wat en zielige man en wat een klein ventje…

Plaats een reactie

Delen