Marine Le Pen. Foto Shutterstock

Marine Le Pen. Foto Shutterstock

Uncategorized

Marine Le Pen vrijgesproken voor delen van IS-foto’s

Wijnand Meeus

Frans politica Marine Le Pen (52) werd door de Franse rechtbank vrijgesproken voor het delen van IS-foto’s. Le Pen plaatste deze beelden in 2015 op Twitter nadat een Franse journalist haar partij had vergeleken met de terroristische beweging.

In 215 zette het kopstuk van Rassemblement National 3 foto’s op Twitter waarop beelden waren te zien van de Islamitische Staat. Op een van de foto’s werd het onthoofde lichaam van de Amerikaanse journalist James Foley getoond. “Dit is IS”, klonk het opschrift. Ze publiceerde de beelden als reactie nadat een journalist haar partij had vergeleken met de terreurgroep.

Het publiceren van gewelddadige foto’s is echter in bepaalde omstandigheden strafbaar in Frankrijk. De aanklager eiste van Le Pen een boete van 5000 euro. In 2017 werd haar immuniteit als parlementariër in deze kwestie opgeheven door zowel het Franse als het Europese parlement. Le Pen was toen Europarlementariër.

Le Pen heeft altijd ontkend dat ze iets verkeerd had gedaan. Ze zag de rechtszaak tegen haar als een politiek proces en een aanval op de vrijheid van meningsuiting.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Marine Le Pen vrijgesproken voor delen van IS-foto’s”

Plaats een reactie

Delen