Michelle Obama te gast bij CBS. (Youtube)

Michelle Obama te gast bij CBS. (Youtube)

Cultuuroorlog

Michelle Obama na proces Floyd: “Velen van ons leven nog steeds in angst”

Simon Segers

De voormalige first lady Michelle Obama heeft in een interview met CBS gereageerd op de uitspraak van het proces tegen Derek Chauvin. “We kunnen niet gewoon zeggen dat het voorbij is en verdergaan. Ik weet dat de mensen in de zwarte gemeenschappen zich niet zo voelen.”

Op 20 april werd agent Derek Chauvin schuldig bevonden aan de moord op George Floyd. Michelle verklaarde toen samen met voormalige president Barack Obama dat de jury ‘de juiste beslissing’ heeft genomen. Ze was gisteren te gast bij televisiezender CBS en gaf haar mening over de implicaties van de uitspraak voor de zwarte gemeenschappen.

“Wij willen niet marcheren”

“We weten dat, ondanks dat we opgelucht zijn met het verdict, er nog steeds werk aan de winkel is. We kunnen niet gewoon zeggen, ‘het is voorbij, laat ons verdergaan’. Ik weet dat de leden van de zwarte gemeenschappen zich niet zo voelen. Velen van ons leven nog steeds in angst, wanneer we naar de supermarkt gaan of met de hond gaan wandelen.” De journalist vroeg ook naar Michelle’s kinderen: “Mijn kinderen rijden met de auto, maar elke keer wanneer ze alleen in de auto zitten, maak ik me zorgen. Welke veronderstellingen zal iemand maken over hen? Ze zijn dan wel goede studenten en vriendelijke meisjes, maar misschien spelen ze hun muziek iets te luid. Ik vind zoals zovele ouders van zwarte kinderen zoiets onschuldig als een rijbewijs halen beangstigend.”

Mevrouw Obama vindt verder dat veel van de angst irrationeel is, maar blijft desondanks voorstander van de Black Lives Matter-protesten. “Ik denk dat we er meer over moeten praten en onze medeburgers moeten vragen om meer te luisteren en ons te geloven. Wij willen niet marcheren, al die BLM-kinderen zouden zich hierover liever geen zorgen maken. Zij komen op straat omdat ze moeten.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

2 gedachten over “Michelle Obama na proces Floyd: “Velen van ons leven nog steeds in angst””

  1. Hoe hypocriet kan men zijn? Van polariseren gesproken! Waarom werd er niets aan gedaan toen Obama in functie was? En waarom heeft ze niet gereageerd op zwarten die Aziaten afmaken? Ze is zo getraumatiseerd door racisme dat ze binnen moet blijven in haar multimiljonair herenhuis op een strand in een geheel blanke buurt. Hopelijk krijgt hij in hoger beroep een eerlijker uitspraak.

Plaats een reactie

Delen