Foto shutterstock

Foto shutterstock

Cultuuroorlog

Microsoft medeorganisator IT-opleiding gereserveerd voor vrouwen

Simon Segers

Microsoft organiseert samen met BeCode een IT-opleiding waar alleen vrouwen zijn toegelaten. Ze willen hiermee de sector adverteren naar vrouwen.

“Met Hackeuses Club mikt BeCode op vrouwen. Ook al heeft de wereld van IT niets te maken met gender, toch aarzelen veel vrouwen om de sprong te wagen net omdat dit domein gedomineerd wordt door mannen.”  Dit staat te lezen op de website van BeCode, een ICT-opleidingscentrum dat met ‘Hackeuses Club’ de samenwerking aangaat met Microsoft. Deze opleiding van zes weken is gericht op vrouwen die interesse hebben in vaardigheden zoals digitale marketing en coderen. Op dit moment maken vrouwen minder dan 1/5 van de IT’ers in België uit. Met het project dat geen mannelijke deelnemers toelaat, willen Microsoft en BeCode de sector interessanter maken voor vrouwen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

8 gedachten over “Microsoft medeorganisator IT-opleiding gereserveerd voor vrouwen”

  1. Het gaat erom, althans volgens mij, dat vrouwen niet zéér geschikt zijn om IT-opleidingen te volgen, op grote uitzonderingen na. De meeste vrouwen kunnen namelijk niet logisch nadenken, zoals eenieder die via een relatie of huwelijk over een vrouw beschikt kan beamen. Daarom ziet men weinig, of geen, vrouwen aan de top van de tech bedrijven, of bijvoorbeeld ook niet bij het leger (inclusief marine en luchtmacht). Dit idee van Microsoft is geheel overeenkomstig de nu in sommige Amerikaanse woekerende “woke”-cultuur. Een vrouw is n u eenmaal een kei in het huishouden, de man buiten huis. Dit was al zo bij de Neanderthalers en eerder.

  2. De Unia, een handje vol uiterst links en Woke volk. Conservative en rechts liberale mensen zijn al uit het bestuur verwijderd of nooit toegelaten.
    Dat heeft binnen links dan weer niet discrimeren, maar cancellen van foute en anderdenkende. Diversiteit binnen de bandbreedte van links.
    De fascisten van de toekomst, noemen zich antifacist.

  3. Zo gek als een achterdeur en ga maar eens opzoeken wie Radium heeft ontdekt (en hoe) , wie DNA door x ray crystallography, de wiskunde achter de Black Hole fotografie én recenter : mRNA een Revolutie in de biomedische wetenschap (zie ook Covid vaccins) . De lijst is eindeloos en vrouwen zijn evenwaardig

  4. Omdat het een knelpuntberoep is laten ze alleen vrouwen toe. Binnenkort alleen mannen toelaten in gesponsorde opleidingen voor knelpuntberoep verpleger-ster?
    En u noemt een ander zo gek als een achterdeur …

Plaats een reactie

Delen