Midden juli eerste prik voor 16- en 17-jarigen

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Midden juli eerste prik voor 16- en 17-jarigen

Anton Schelfaut

Tieners van 16 en 17 kunnen al in de eerste maand van de zomervakantie ingeënt worden. Een advies daarover van de Hoge Gezondheidsraad (HGR) wordt volgende week verwacht. Aan het huidige tempo zou dat in Vlaanderen maximaal drie dagen extra werk zijn.

Als de vaccinatiecampagne op schema blijft en midden juli de volwassen bevolking gevaccineerd is, kunnen tieners van 16 en 17 al in de eerste maand van de zomervakantie gevaccineerd worden. “Dat is maximaal drie dagen toevoegen aan het schema, als we aan het huidige tempo verdergaan en toestemming van de ouders is niet nodig”, zegt professor Jan De Maeseneer, lid van de Taskforce Vaccinatie, in Het Laatste Nieuws.

Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) bevestigt bij VTM Nieuws dat ook 16- en 17-jarigen tegen 11 juli een eerste prik krijgen. Eerder werd gesuggereerd dat ze tot augustus zouden moeten wachten.“Wij kijken uit naar het advies van de Hoge Gezondheidsraad, maar volgens mij zijn er voldoende redenen om onze 16- tot 18-jarigen ook te vaccineren. We willen ook hen tegen 11 juli een eerste vaccin aanbieden”, klinkt het.

In totaal zijn nu al zo’n 7.000 16- en 17-jarigen ingeënt.“Ik maak me over de 16- en 17-jarigen weinig ongerust: dat zijn al jongvolwassenen”, besluit Dirk Ramaekers, hoofd van de Taskforce. “We hebben al redelijk wat van hen gevaccineerd, denk maar aan alle studenten in opleidingen tot zorgberoep. Ook de klinische studies zijn geruststellend.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

4 gedachten over “Midden juli eerste prik voor 16- en 17-jarigen”

  1. Ik laat mijn dochter niet inenten, zolang ik niet zeker weet dat de experimentele vaccins geen nadelige gevolgen hebben voor een latere zwangerschap. Ik geloof die ‘experten’ niet meer die zeggen dat het geen kwaad kan. Het zijn diezelfden die eerst zegden dat een mondmasker onnuttig en zelfs gevaarlijk was, die eerst het astra-zeneca-vaccin afraadden voor 65-plussers en nu voor 45-minners, en nu blijkt dat dit vaccin niet werkt tegen covid-21 die ze een Indiase variant noemen van het bejaardenvirus uit Wuhan. Ik wil niet dat mijn dochter het slachtoffer wordt van hun onwetendheid die zij ‘voortschrijdend inzicht’ noemen.

  2. Misschien kan u zich eens verdiepen in de biochemie en de werking van een vaccin. Dan zou u héél misschien inzien wat voor onzin u verkoopt. Het vaccin activeert het afweersysteem tegen het covid virus. De rest speelt zich af in uw fantasie.

  3. Zoals ik verwachtte zijn de gevolgen van Covid voor zwangere vrouwen niet echt ‘gezond’. Gelukkig is Magda een voorstander der ‘natuur’. …
    “Pregnant women who catch COVID-19 may be at increased risk of becoming severely unwell compared to non-pregnant women, particularly in the third trimester. Studies have shown that there are higher rates of admission to intensive care units for pregnant women with COVID-19 compared to non-pregnant women with COVID-19….”

  4. Dank u dat u me hier toch een beetje gelijk geeft, al is het in een vreemde taal die niet iedereen verstaat. Maar vindt u het normaal dat er nu al sprake is van een 3de prikje (in een periode van 10 maand) om een immuniteit van max. 70% te bereiken, zonder garantie dat men de anderen niet kan besmetten? En die prikjes, zijn die tegen covid 19, covid 20, covid 21? Wanneer Indiase artsen die slimme mensen zijn vinden dat het astra-zeneka vaccin niet helpt tegen hun virus, dan ben ik geneigd hun ‘onzin’ te geloven. Maar misschien ben ik dom, en heeft u de wijsheid in pacht. In dat geval verontschuldig ik me ootmoedig voor mijn onwetendheid.

Plaats een reactie

Delen