Militair teruggeroepen uit Mali: veiligheidsmachtiging van 11 van 'rechts-extremisme' verdachte militairen ingetrokken

Afbeelding illustratief. Belgische speciale eenheden aan het werk. Foto: Shutterstock.

Uncategorized

Militair teruggeroepen uit Mali: veiligheidsmachtiging van 11 van ‘rechts-extremisme’ verdachte militairen ingetrokken

Kristof Luypaert

Volgens HLN is een militair die reeds gevolgd werd door veiligheidsdiensten halsoverkop teruggeroepen uit Afrika. Hij is één van de in totaal 11 militairen waartegen door Defensie ‘preventieve’ maatregelen zijn genomen. Het zou gaan om militairen met rechts-extremistische sympathieën.

De man in kwestie, over wie voorlopig nog geen verdere details bekend zijn, was vertrokken op buitenlandse missie naar Mali.

Zondag al had minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) aangekondigd dat “11 militairen met radicale sympathieën de toegang was ontzegd tot het wapendepot”.

Over de aard en de details van ‘radicale sympathieën’ waarover sprake zijn vooralsnog geen details bekendgemaakt door minister Dedonder. Wel staat vast dat de 11 al een tijdje gevolgd zijn door de militaire inlichtingendienst ADIV.

Blijkbaar zouden er zich in totaal 28 militairen op de lijst bevinden die men verdenkt van “rechts-extremistische sympathieën”. Een deel van die 28 had al geen toegang meer tot wapendepots of gevoelige informatie. Het kabinet van minister Dedonder (PS) wil geen uitleg geven over de 11 en waarom ze op de lijst stonden.

Intussen lanceerde N-VA Kamerlid Theo Francken een oproep aan militairen die zich het slachtoffer voelen van de “heksenjacht” om hem te contacteren.

https://redactie.palnws.be/2021/05/francken-in-de-bres-voor-slachtoffers-van-heksenjacht-en-deflamandisation-bij-defensie/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

4 gedachten over “Militair teruggeroepen uit Mali: veiligheidsmachtiging van 11 van ‘rechts-extremisme’ verdachte militairen ingetrokken”

  1. Het Belgisch imperialisme in Afrika. Minister van Defensie (oorlog) Ludivine Dedonder (PS) voert nu ook al (een neokoloniale) oorlog in Mali. Heeft ze misschien belangen bij FN Herstal? Wie betaalt die militaire avonturen van de Waalse (PS) socialisten in Afrika? Wat moet het Belgisch-socialistisch imperialisme in Afrika? Is er dan geen enkel Afrikaans land bekwaam om de orde te handhaven of maken de Waalse socialisten, naar analogie met wijlen Leopold II, jacht op grondstoffen voor rekening van KMO’s? Wanneer gaan de Afrikaanse volkeren nu eens bewijzen dat ze geëmancipeerd zijn en hun verantwoordelijkheid opnemen om zelf hun Afrikaanse zaken regelen? Hallo BLM, Afrika wacht op jullie.

  2. Vraag van een burger ter attentie van de minister van Defensie (in deze case lijkt minister van oorlog gepaster) Ludivine Dedonder (PS):
    Uit hoeveel effectieven bestaat het contingent Belgische militairen dat u op oorlogsmissie stuurde naar Mali. Hoeveel van hen behoren tot het zwarte ras?

Plaats een reactie

Delen