Soldaten in Myanmar (Shutterstock)

Soldaten in Myanmar (Shutterstock)

Uncategorized

Militairen in Myanmar doden vier mensen in rooms-katholieke kerk

Sonja Dahlmans

Het Burmese leger heeft vier mensen doodgeschoten in een rooms-katholieke kerk. Dit zou gebeurd zijn in Loikaw, de hoofdstad van de staat Kayah in het oosten van het land.

Dit keer zouden ruim 300 mensen onderdak hebben gezocht bij de kerk van het Heilige Hart. Met name ouderen en kinderen die hun eigen huizen hadden ontvlucht voor het aanhoudende geweld tussen de militairen en de PDF. De PDF is een anti-coup groepering.

Sinds de militaire coup in het land schuilen veel mensen voor de hevige gevechten. Duizenden hebben een onderkomen gezocht in kerken, kloosters en abdijen. Deze worden als veilig beschouwd. De woordvoerder van de Loikaw diocese, vader Soe Naing, vertelt dat de kerken proberen humanitaire hulp te bieden aan allen die op de vlucht zijn geslagen. Dit wordt echter steeds moeilijker vanwege het toenemende aantal vluchtelingen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

1 gedachte over “Militairen in Myanmar doden vier mensen in rooms-katholieke kerk”

Plaats een reactie

Delen