167.000 Vlamingen hebben recht op terugvordering boete autokeuring

Autokeuring. Photonews

Uncategorized

Minister Verlinden: “Bij de volgende avondklok sta ik zelf op de barricaden”

Anton Schelfaut

Vrijdagnacht werd de avondklok vervangen door een samenscholingsverbod in de openbare ruimte. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V), van wie de handtekening telkens onder de maatregel stond, zal bij de volgende avondklok zelf op de barricaden staan. Dat heeft ze gezegd in een interview met De Standaard.

“De avondklok is het meest verregaande dat ik in mijn carrière zal moeten doen”, zegt Annelies Verlinden. “Uiteraard zijn er maatregelen die meer impact hadden op het leven van de mensen. Zelf ben ik altijd netjes op tijd gaan slapen, maar juridisch was de avondklok bijzonder verregaand.”

Het was nochtans haar handtekening die telkens onder de maatregel stond, merkt De Standaard fijntjes op. “Ik ben altijd een van de eersten geweest om hem in vraag te stellen. Ik vind de inperking van die vrijheden verschrikkelijk”, benadrukt Verlinden. “Maar in deze crisis komt vrijheid met verantwoordelijkheid, zoals de Duitse bondskanselier Angela Merkel zei. Daar horen jammer genoeg beperkingen bij. Ik denk dat we hier later op terugkijken en het ongelooflijk zullen vinden dat we maandenlang ’s nachts niet op straat mochten.”

Uitzonderlijke maatregelen

De minister zegt dat ze er persoonlijk over zal waken dat die instrumenten in de toekomst niet sneller zullen worden ingezet. “Bij de volgende avondklok sta ik zelf op de barricaden”, klinkt het. “En dat geldt ook voor andere praktijken die deze crisis kenmerkten. De politie moest vaak optreden nadat – meestal – gefrustreerde buren zelf belden om een melding te doen. Dat soort maatschappij willen we niet worden. Dat willen we écht niet.”

“Dit was een crisis waarin we uitzonderlijke maatregelen hebben genomen. Die moeten uitzonderlijk blijven. Ik heb een groot vertrouwen in de rechtsstaat. Het is onze taak om die grondrechten weer helemaal op de piëdestal te zetten waar ze thuishoren”, besluit ze.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

7 gedachten over “Minister Verlinden: “Bij de volgende avondklok sta ik zelf op de barricaden””

  1. Willen “we” zo’n maatschappij niet, Lies ? Wie heeft die maatschappij gewild ? Ik of gij, Liesje ? En uw pandemiewet laat u toe de mensen weken aan een stuk thuis op te sluiten, ze te verbieden naar een ziekenhuis te gaan, ze te verbieden van eten te kopen, ze verbieden condomen te kopen. Gij gaat dat allemaal niet verbieden, zegt gij ? Wel, geef dan waarborgen in uw wet. ZEG HET DAAR NAUWKEURIG. SCHRIJF IN UW WET DAT GIJ HET PRIVELEVEN VAN DE BURGERS NIET MOOGT BEPERKEN.

  2. Hoe onnozel denkt deze blijkbaar in een ivoren torende levende “politica(?)” dat we eigenlijk zijn?
    Zelf alle democratische regels en wetten aan haar laars lappen, keer op keer in de problemen komen met onvolledige, onduidelijke, onuitvoerbare ministeriële besluiten en dan de politie – die al eeuwen klaagt over te weinig mankracht/uitrusting – opdracht geven om de foute boel toch maar proberen onder controle te houden…

  3. HET is OOK weer TOEVAL!!! net alls vorig jaar dat AL die beperkende maatregelen een paar dagen VOOR de ramadam opgeheven worden????????? en DIT door de zeven moslimlovers partijen! cd env zouden hier beter mlp van maken

Plaats een reactie

Delen