De Wever concretiseert cordon rond communisten

Bart De Wever en Raoul Hedebouw. Photonews

Uncategorized

Minister Verlinden: “Mensen niet discrimineren omdat ze nog niet gevaccineerd zijn”

Anton Schelfaut

Het Europees Parlement heeft donderdag groen licht gegeven voor het Europees vaccinatiepaspoort. Dat digitale groene certificaat moet het mogelijk maken om deze zomer wat vrijer tussen de lidstaten te reizen. “Maar mensen mogen niet gediscrimineerd worden omdat ze nog niet gevaccineerd zijn”, zegt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) in Wakker op Zondag.

“Mensen moeten weten hoe ze op een veilige manier naar het buitenland kunnen gaan.” Dat is volgens Annelies Verlinden de belangrijkste reden om met het groene certificaat te werken. De minister benadrukt evenwel dat mensen niet gediscrimineerd mogen worden als ze nog niet de kans hebben gekregen om zich te laten vaccineren. “Daar moeten we als overheid goed over blijven waken, want dat zou tot verschillen leiden die we eigenlijk niet graag willen zien.”

Het is momenteel nog niet duidelijk hoe het vaccinatiepaspoort in de praktijk zal werken. Verlinden denkt dat het certificaat gebruikt zal worden voor “zij die een vaccin gekregen hebben, zij die immuun zijn omwille van het oplopen van covid in een eerdere fase, dan wel mensen die zich hebben laten testen en van wie het duidelijk is dat ze geen besmettingsrisico met zich meedragen”. “We moeten ervoor zorgen dat mensen, die nog niet de kans hebben gekregen om gevaccineerd te worden, niet minder kansen krijgen om bijvoorbeeld te reizen”, besluit ze.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

7 gedachten over “Minister Verlinden: “Mensen niet discrimineren omdat ze nog niet gevaccineerd zijn””

  1. Deze onverkozen Arco-advocate zegt letterlijk:”Maar mensen mogen niet gediscrimineerd worden omdat ze nog niet gevaccineerd zijn.” Het is die “nog ” waar ik aanstoot aan neem. Dat impliceert dat ze zich toch zullen moeten laten vaccineren om niet gediscrimineerd te worden.
    Ik vind dat mensen niet gediscrimineerd mogen worden omdat ze niet gevaccineerd zijn. Dat ene woordje maakt een hemelsbreed verschil.
    En waarom verplicht de overheid deze vaccinatie niet, zoals dat wel het geval is bij polio? Omdat de overheid niet zeker is van de bijwerkingen die dat gif kunnen veroorzaken. Indien zij het ons zou verplichten, zou zij ook verantwoordelijk kunnen gesteld worden voor de schadelijke gevolgen. Dus met een vaccinatie-ausweiss het feitelijk verplichten zonder het juridisch te doen.

  2. Hopla bovenop de 19 “discriminatiegronden” er nog een verse getapte bovenop “discriminatie op basis van onstentenis van vaccin”, allez UNIA smullen maar……

  3. En mensen die niet gevaccineerd zijn ? Vaccinatie is niet verplicht dus waarom dat woordje “nog”..Een gevaccineerde is niet 100 % immuun en kan anderen nog besmetten. Het vaccinatiepaspoort is een eerste stap tot discriminatie en de tweede stap is de gele ster ?

  4. Buiten dan polio zorgt voor een verlamming bij kinderen en dus iets totaal andere/ergere ziekte, is dit met een eenmalige toediening voorkomen. Elk vaccin, elke stof heeft bijwerkingen , zelfs water heeft dat voor sommige mensen. Niet te vergelijken dus …

Plaats een reactie

Delen