Uw Mening: Overheid moet zich verzetten tegen uitspraak hof van beroep over klimaatdoelstellingen

Zuhal Demir. Photonews

Uncategorized

Minister Verlinden over La Boum 2: “Blijf coronaregels volgen, hoe moeilijk dat ook is”

Anton Schelfaut

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) raadt mensen sterk af om deel te nemen aan illegale evenementen zoals La Boum 2. Dat heeft ze gisterenavond gezegd in Laat. “Corona is nog niet achter ons, dus vind ik het ook alleen maar fair dat we ons best blijven doen om ons aan de maatregelen te houden”, aldus Verlinden.

“Er zijn heel wat initiatieven aangekondigd, zowel in Brussel als in een aantal andere steden en gemeenten. Het wordt dus wel even uitkijken om te zien hoe de dingen zullen verlopen. We zijn goed voorbereid, maar we zullen heel alert moeten blijven”, waarschuwt minister Annelies Verlinden.

Vandaag zou in het Ter Kamerenbos in Brussel La Boum 2 plaatsvinden. Gisteren deden minister Verlinden en premier Alexander De Croo (Open Vld) al een ultieme oproep om zaterdag niet af te zakken naar het illegale evenement. “Men probeert een valsstrik te creëren om de zaken fout te doen lopen. Dan zijn we daar allemaal het slachtoffer van”, zei De Croo. In het late journaal heeft Verlinden die oproep nog eens herhaald. “Ik wil mensen sterk afraden om hieraan deel te nemen. Het is nog altijd niet toegelaten om evenementen met grote groepen mensen samen te organiseren.”

“Corona is nog niet achter ons”

“Ik wil toch nog eens iedereen aanmoedigen om zijn of haar best te doen om die regels te handhaven”, vervolgt de minister. “Het aantal hospitalisaties en ingenomen bedden op intensieve zorgen is nog steeds groot. Corona is nog niet achter ons, dus vind ik het ook alleen maar fair dat we ons best blijven doen om ons aan de maatregelen te houden, hoe moeilijk en vervelend dat ook is.”

Tot slot erkent de minister dat ook de politie het niet gemakkelijk heeft. “Ze moeten dingen vragen van mensen die onprettig zijn. Dingen die mensen ook niet gewoon zijn. Dat maakt de taak van de politie echt niet gemakkelijk. Maar onze agenten weten ondertussen ook wel hoe ze situaties zo veilig mogelijk houden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

7 gedachten over “Minister Verlinden over La Boum 2: “Blijf coronaregels volgen, hoe moeilijk dat ook is””

  1. “Corona” zal NOOIT achter ons zijn, omdat het virus nu al overal is. Het zal muteren en dat blijven doen en ooit zullen de angsthazen van politici hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Al verwacht ik dat niet van mini-ster Verlinden.

  2. Luister naar mijn woorden, maar kijk niet naar mijn daden. Wat een geluk dat de weerstand tegen alle onnozele maatregelen stelselmatig groeit. De bevolking heeft genoeg van ondermaatse dictators – deskundigen, die enkel maar weten angst in te boezemen voor niets! Het virus heeft een functie in de natuur, anders zou het er nooit gekomen zijn! Uw schijnheiligheid, mevrouw Verlinden, is niet anders dan deze van Mevr. Pelosi, in de US, die wel met een masker zo groot als haar gezicht achter President Biden zit, maar als ze denkt niet gezien te worden, bij de haarkapper, dan kan dat rustig zonder! Ik weet ook wel dat dat mondkapje waardeloos is en niets afdoet. Het is er enkel en alleen gekomen voor de show! Geen enkel wetenschappelijk onderzoek onderbouwt dit stukje storende fantasie!

  3. En dat is nu echt eens het beste voorbeeld van tsjevenpraat. Prediken vanop de preektoel voor het plebs en ondertussen je eigen regels aan je voeten vegen. Vindt je nu echt dat jij daartoe de geschikte persoon bent om zoiets te verkondigen? Heb jij wel degelijk je Pasen goed gehouden? Naar de biecht geweest? Niets vergeten te vertellen? Ik ben er persoonlijk niet zeker van…

Plaats een reactie

Delen